Hollywood u tuzi

Preminula majstorica romantičnih komedija!

showbuzz DNEVNIK.hr

'Kad je Harry sreo Sally', 'Romansa u Seattleu', 'Imaš poruku', 'Julie i Julia'... samo su neki filmovi koje je potpisala.

Scenaristica, redateljica i novinarka Nora Ephron, koja je među ostalim potpisala filmove 'Kad je Harry sreo Sally' i 'Romansa u Seattleu', preminula jeod leukemije u utorak u New Yorku u dobi od 71 godine, objavila je njezina obitelj.

Nora Ephron, poznatija kao scenaristica i redateljica brojnih romantičnih komedija,  rođena je 1941. u New Yorku, a karijeru je počela kao novinarka radeći za Newsweek, New York Post i Esquire. Potom se bacila u filmske vode, potpisujući petnaestak filmova kao scenaristica, redateljica ili producentica.

>> Scena iz filma postala stvarnost: Oni su najseksi novi par!

Briljirala je u spomenutim romantičnim komedijama: 'Kad je Harry sreo Sally' (1989.), 'Romansa u Seattleu'(1993.) - koji je i režirala - te 'Imaš poruku' s Tomom Hanksom i Meg Ryan.
Newyorški gradonačelnik Michael Bloomberg izrazio je žaljenje zbog smrti jedne od najpoznatijih sugrađanki i književnice čije se priče danas smatraju klasicima.

Posljednji film napravila je 2009., 'Julie i Julia' s Meryl Streep. Bila je udana triput, a njezin drugi muž, Carl Bernstein, jedan je od dvojice novinara iz afere Watergate.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS