Iznenadili svojim dolaskom

Angelina zaplakala dok je primala nagradu: Pogledajte snimku!

showbuzz DNEVNIK.hr

Angelina Jolie nije mogla zadržati suze tijekom primanja nagrade Počasno Srce Sarajeva, koju joj je uručio Miro Purivatra tijekom ceremonije u Narodnom pozorištu.

Angelina je izgledala zaista ganuto nagradom koju je dobila pa je počela plakati nakon dugotrajnog aplauza i ovacija gostiju i publike u Narodnom pozorištu, piše portal Sarajevo-x.com.

'Hvala vam, počet ću plakati', rekla je Angelina što je izazvalo još jači aplauz nakon čega slavna glumica nije mogla suzdržati suze. Angelina je izjavila kako je počašćena nagradom koju je dobila i da nikad do snimanja svog prvog filma u ulozi režiserke nije upoznala tako talentirane i disciplinirane umjetnike kao što su glumci s ovih prostora.

Iz prvog reda bodrio ju je Brad Pitt, koji je sjedio pored Mire Purivatre. Među gostima je bio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Nakon završetka ceremonije zatvaranja SFF-a, slavni par je otišao iz Sarajeva zrakoplovom na svoju sljedeću destinaciju.
.

Podsjećamo, Angelina i Brad stigli su na sarajevski aerodrom praćeni velikim mjerama osiguranja. Odmah pri dolasku ušli su u crni automobil te se pod jakom pratnjom uputili na SFF. Informacija o njihovom dolasku bila je tajna sve do slijetanja na aerodrom.

'U zemlji krvi i meda'

Angelina Jolie je snimila film upravo o ratu u Bosni i Hercegovini - 'In the Land of Blood and Honey' ('U zemlji krvi i meda'). Mučila s nazivom filma jer se radi o složenoj priči. Naime, riječ je o odnosu Srbina (Goran Kostić) i Bošnjakinje (Zana Marjanović) koji su bili u vezi prije početka rata 1992. godine te o njihovom odnosu tijekom rata. 'Radi se o teškom filmu pa smo željeli pronaći što bolji naslov kako bismo publici mogli što bolje dočarati što će to gledati', izjavila je Angelina jednom prilikom dok je opisivala svoj film.
Angelina je napisala scenarij za film te ga režirala, ali ne glumi u njemu. Film je sniman na engleskom i bih jeziku. U distribuciju kreće 23. prosinca ove godine.

Tko je sve nagrađen?

Nagradu za najbolji film Takmičarskog programa igranog filma 17. Sarajevo Film Festivala dobio je austrijski film 'Disati' redatelja Karla Markovicsa, u kojem glumi i Luna Mijović. Također, najboljim je proglašen glumac iz ovog filma Thomas Schubert.

Srce Sarajeva za najbolju glumicu otišlo je u ruke Rumunke Ade Condeescu za ulogu u filmu 'Loverboy', a Specijalnu nagradu žirija osvojio je reditelj Konstantin Bojanov za ostvarenje 'Ave'.

Srce Sarajeva za najbolji kratki film dobio je hrvatski reditelj Dalibor Matanić za film 'Mezanin', dok su Specijalne plakete dodijeljene filmovima 'Drugi dubl' i 'Dove sei, amor mio'.

Na radost domaće filmske publike Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film pripalo je bh redatelju Nedžadu Begoviću za ostvarenje 'Mobitel', koji je prvi film u BiH u potpunosti snimljen mobilnim aparatom.

Nagrada za ljudska prava pripala je filmu 'Ekumenopolis: Grad bez granica' reditelja Imrea Azema.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS