napeto snimanje

Umro je nekoliko tjedana nakon izlaska filma, a glavni glumac je umalo stradao zbog neiskusnog pilota

showbuzz DNEVNIK.hr

U filmu "Iz Rusije s ljubavlju", koji večeras možete pogledati na Domi TV u 22:10, Sean Connery je imao ljubavnu scenu s Danielom Bianchi koju su u Velikoj Britaniji cenzurirali.

Film "Iz Rusije s ljubavlju" je drugi iz popularne franšize o tajnom agentu Jamesu Bondu kojeg je vrhunski odigrao oskarovac Sean Connery. 

Međunarodna zločinačka organizacija Spectre želi se osvetiti najboljem britanskom agentu 007. Okrutna Rosa Klebb dobiva zadatak da se riješi Bonda, a u isto vrijeme Britanci se žele doći do stroja za dešifriranje tajnih poruka zvanog "Lektor". Rosa to iskorištava kako bi namamila agenta 007 u stupicu. 

Connery je glumio u pet od 27 filmova o James Bondu, a istaknuo je kako mu je omiljeni baš ovaj. Rossu, koja želi ubiti agenta 007, utjelovila je Lotte Lenya, a njen lik koristi nož u cipeli koji je zaista koristio KGB, tajna služba Ruske Federacije.  

Redatelju Terenceu Youngu se nisu sviđale noge Daniele Bianchi, pa njenu scenu zamijenio onom u kojoj Bond špijunira rusku ambasadu kroz periskop. 

Tijekom sekvence pri kraju filma neiskusni pilot je ugrozio Seanov život. Naime, letio mu je preblizu s helikopterom. 

Glumac Pedro Armendáriz, koji se u akcijskom trileru pojavljuje kao Kerim Bey, bio je u terminalnoj fazi karcinoma. Pedro je, prema pisanju stranih medija, dobio rak dok je snimao film "Osvajač Džingis Kan" u blizini mjesta u Americi gdje se obavljalo nuklearno testiranje. Prihvatio je ulogu kako bi pružio veću financijsku sigurnost supruzi i redatelj je posložio raspored njegovih scena da ih stigne snimiti dok je još fizički sposoban. Ipak, u nekim dužim scenama morao je koristiti njegovog dvojnika. Počinio je samoubojstvo nekoliko tjedana nakon što je film "Iz Rusije s ljubavlju" objavljen. Imao je 51 godinu. 

Connery je kao agent 007 imao osam sašivenih odijela po mjeri brenda Saville Row. Svako je koštalo oko 2.000 dolara. 

Daniela Bianci je u filmu utjelovila Bondovu djevojku kada je imala 21 godinu i najmlađa je glumica u toj ulozi. Inače, ljubavna scena koju su Sean i Daniela snimili bila je cenzurirana u Velikoj Britaniji. 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS