Sjajan scenarij, neobična priča!

White House Plumbers: Kvalitetno napisana i izrežirana serija sa sjajnim glavnim likovima na koje ne možete ostati imuni

Justin Theroux, White House Plumbers Profimedia

Vodoinstalateri Bijele kuće (White House Plumbers) je dramska mini serija o dva Amerikanca koji su silno htjeli služiti svom predsjedniku. Pratimo priču agenta G. Gordona Liddya i Howarda Hunta, koji su vodili jednu od najgorih špijunskih operacija u povijesti Amerike, koja je kasnije poznata kao skandal Watergate. S odličnim glavnim glumcima, sočnim dijalogom te interesantnom pričom ovo je serija koja je vrijedna vašeg vremena.

Alex Gregory i Peter Huyck kreirali su i napisali ovu satiričnu političku dramu, koja je bazirana na knjizi Integrity Egila Krogha i Matthewa Krogha iz 2007. godine.

Sa svakom epizodom, koje je režirao David Mandel, ta serija dobije značajan zamah zbog neobičnosti i simpatičnosti svojih dvaju glavnih lika. Ta mini serija lako se može zamisliti kao dugometražni film koji bi imao sve potrebne elemente za uspjeh. Mandel vješto prikazuje bespotrebni inat dva antiheroja, obiteljske drame, niz bizarnih političkih zavjera i, gledateljima najzanimljivije, komedije pogrešaka, kojih u ovoj seriji ima više nego dovoljno. Dijalozi su bogati, nema praznog hoda, odnosi su jasni, priča je jasna te humor koji proizlazi iz najozbiljnijih situacija ključni su faktori koji Vodoinstalatere Bijele kuće čine jednom od interesantnijih serija 2023. godine.

Kreativni trojac koji čine Gregory, Huyck i redatelj Mandel ovom suludom stvarnom događaju dali su novu dimenziju interesantnosti i relevantnosti.

Nemoguće je da se ne zapitate rade li ovako ''ludi'' likovi i u nekim od naših ključnih institucija. Vodoinstalateri Bijele kuće je serija čija je većina dijelova nečuvena te serija na koju ćete se iz sveg glasa nasmijati, ali onaj drugi dio čini da zapravo žalite te likove, njihove postupke te privatne obiteljske situacije u kojima se nalaze. Kreatori serije izvrsno su prikazali ironiju skandala Watergate, koji se na kraju pokazao totalno nepotrebnim. Serija nas kroz smijeh na neki način upozorava da se situacije kakve gledamo u njoj dešavaju često i svugdje, dok u isto vrijeme kroz pojačane karakterne osobine likova ismijava upravo ono na što nas upozorava. Vodoinstalateri Bijele kuće je kvalitetno napisana i izrežirana serija sa sjajnim glavnim likovima na koje ne možete ostati imuni. Justin Theroux i Woody Harrelson sa svojim su likovima napravili masterclass savršene partnerske igre.

Woody Harrelson igra lik E. Howarda Hunta, čovjeka koji je uškopljen u svim dijelovima svog života, što čini da njegov lik nosi sav dramatični teret ove serije. Ne doživljavaju ga na poslu, njegova supruga je evidentno dominantnija i kompetentnija od njega, dok ga u isto vrijeme ne doživljavaju ni moderni klinci koji koketiraju sa kontrakulturom. Harrelson je prepoznatljivo odličan u svojoj glumačkoj igri, dosljednosti liku te svom liku daje jedan tragični element, koji je ključan za distinkciju između njega i Therouxa.

Justin Theroux igra Harrelsonova partnera G. Gordona Liddyja, koji je je ekstremno različit karakterom od Hunta. Njegov lik je odlično napisana karikatura. Luckastiji je, preuveličava gotovo pa sve osobine ekscentričnog Liddyja te se čini pomalo kompleksnijim likom od Liddyja. Iako su u potpunosti različiti, oba lika uspješno prikazuju koliko su nespretni u svemu što rade. Theroux je u svojoj glumačkoj igri šarmantan, sjajan te moram priznati da nisam očekivala da će me ovoliko oduševiti. Odlična je protuteža Harrelsonovu turobnom liku, dok oboje pokazuju izvrstan komični tajming.

Sjajan scenarij, neobična priča te dvojac koji će vam izmamiti osmijeh na lice svojom glumačkom igrom dovoljni su razlozi da pogledate ovu seriju čim prije.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS