pogledajte već večeras!

Savršen par uspješno plete zamršenu emotivno nabijenu priču koja će vas držati na rubu do samog kraja!

Nicole Kidman Profimedia 1/27 >> Pogledaj i ovo +16 Galerija

Na Netflix je stigla limitirana dramska serija u čijoj je glavnoj ulozi Nicole Kidman. Jasno je da će samo zbog te činjenice većina gledatelja stisnuti tipku play, ali vjerujte mi da će ova misteriozna serija opravdati sva vaša očekivanja, što od Kidman, to i od svakog drugog aspekta koji čini jednu fenomenalnu cjelinu.

Serija Savršen par, redateljice Sussane Bier, adaptacija je romana Elin Hilderbrand. Uzbudljiva mješavina romantike i misterije je po meni najbolji opis za ovu seriju, te iako je neki uspoređuju sa Bijelim lotosom, moram priznati da osim što je radnja smještena na otoku nema ništa blisko sa genijalnom serijom čiju novu sezonu jedva čekam.

Bierin redateljski stil se fokusira na pripovijedanje koje je vođeno likovima, dok u isto vrijeme stvara napetost kroz sitne intimne trenutke. Emotivnost naglašava kroz krupne planove, prirodno osvjetljenje, i gotovo dokumentarističku kameru, a sve to kako bi gledatelji zaista uronili u perspektivu svih likova.

Ono što redateljica Bier također odlično radi, jest postavljanje kontrasta između prekrasnog, osunčanog okruženja, sa mračnom pričom koja je napeta iz epizode u epizodu. Scenaristički je Savršen par također fantastično adaptiran, te se gradi na snažnom dijalogu koji je emotivan, oštar, te u većini slučajeva prirodan. Upravo ovakav dijalog izvlači na površinu složenost odnosa među likovima koja je ključna za misteriozni aspekt ove limitirane drame. Tempo serije odlično drži pozornost, i gledateljima daje dovoljno informacija da ih drži zaintrigiranim, a da opet ne otkrije previše.

Još jedan aspekt serije bez kojeg ona ne bi bila ovako dobra, jest glumačka ekipa. Nicole Kidman, koja glumi majku Greer, izuzetna je kao hladna, kontrolirajuća matrijarhalna figura koja kroz čitavu seriju odiše napetom gracioznošću. Kidman ispod te gracioznosti uspijeva s glumačkim detaljima prikazati veo emocija koje se skrivaju ispod površine. Liev Schreiber glumi Taga Winburyja, očinsku figuru koja nije nimalo očinska. Schreiberova čudnovata kemija sa Kidman ih čini savršenim parom, ali ne na način na koji mislimo. Oni su odlični glumci koji su svojim likovima dali dubinu, poantu, te dosljednost koja je nužna u kvalitetnim serijama.

Ostatak glumačke postave koju čine Eve Hewson, Ishaan Khattar, Meghann Fahy, Dakota Fanning, Billy Howle, i Jack Reynor, jednako su dobro utjelovili svoje likove koji imaju višeslojnost kakvu ne očekujemo na prvu. Kemija između glumaca je vrhunac, posebno u scenama obiteljskih sukoba gdje glumci vješto prenose napetost u svakoj novoj interakciji.

Savršen par je serija koju morate pogledati već ovog vikenda. Pažljivom režijom, pametnim scenarijem, i fantastičnom glumom, Savršen par uspješno plete zamršenu emotivno nabijenu priču koja će vas držati na rubu do samog kraja.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS