Baš za opuštanje

Idealan film za preživjeti još jedan toplinski udar pod klima uređajima!

Svemirski kadet Profimedia

U potrazi za dobrim ljetnim osvježenjima u obliku filmova, naišla sam na savršen primjer pod nazivom Svemirski kadet. Velika većina nas je u jednom trenutku života htjela biti astronaut/kinja, ali realno još veća većina nas nikada nije dobila priliku niti se približiti takvoj vrsti posla.

Zato su upravo tu filmovi koji se bave ovim tematikama koje nam približe jedan potpuno novi život, na novi način. Svemirski kadet to čini na jedan posve drugačiji i šaljiviji način, ali dovoljno ozbiljan da poslije gledanja pogledamo u zvjezdano nebo.

Redateljica i scenaristica filma, Liz W. Garcia, napravila je ultimativni ljetni film o putovanju u svemir na pomalo drugačiji način. Ako želite vjerodostojan prikaz kako se astronauti pripremaju za put u svemir, ovo nije takav film. Svemirski kadet na neuobičajen ( poprilično i neozbiljan ) način prikazuje trening koji astronauti prolaze prije nego ih lansiraju u skučenoj raketi prema svemiru.

Priča je narativno sasvim jasna, likovi su napisani bazično kako bi bili jasni djeci i odraslima, a zaplet i rasplet je kao u tipičnim komedijama- predvidljiv.

Garcia naravno nije niti htjela prikazati put astronauta na rigorozan način kakav jest, ali se u ovom filmu čini toliko banalnim da je teško za povjerovati likovima, pa i priči. Pratimo mladu Rex (Emma Roberts) na svojem putu ka samootkrivanju u NASA-inom kampu za talentirane mlade ljude.

Lik Rex nam je jasan od početka, ali obzirom da je glavni lik, dosta brzo vremena prođe od trenutka gdje možda saznamo da je bila jako nadarena srednjoškolka, do trenutka kada iz čista mira upada u prestižan NASA-in program. U ovakvom žanru nam to ne smeta, ali je scenaristički Svemirski kadet mogao biti mnogo konkretnije napisan kako bi se bolje povezali bar sa glavnim likom. Generalno, ovo je odličan obiteljski film koji će vas razveseliti, opustiti, i nakon gledanja nećete morati razmišljati što bi bilo kad bi bilo, jer nam Garcia sve lijepo pokaže.

Emma Roberts u ulozi Rex je adekvatna glumački, ali obzirom na scenarij, teško je očekivati glumačko čudo. Dosljedna je u igranju vrckave astronautkinje u nastajanju, ali se promjene u njezinom likovi poprilično naivno dogode. Uz nju gledamo Poppy Liu, Toma Hoppera, Gabrielle Union, i mnoge druge koji su jednako adekvatno odradilo svoje glumačke zadatke. Kao gledatelji, bitno je prihvatiti da ovakav žanr ne iziskuje perfektnu glumačku igru, tako da nam bazični likovi funkcioniraju sasvim ok.

Dok čekamo još jedan toplotni udar pod klima uređajima, Svemirski kadet je idealan film sa opuštanje. Simpatična priča, slatki likovi, te nesvakidašnji prikaz astronauta koji žele otići u svemir, i više su nego dovoljan razlog da vam ovaj film bude prvi na listi gledanja za ovo ljeto. Uživajte!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS