definitivno za gledanje!

Ovo je dokaz kako se isplati napraviti seriju koja je jednostavna, ali stvarno kvalitetna!

Shrinking 2 Profimedia

Jedva sam čekala drugu sezonu fantastične serije Shrinking od redatelja serije Ted Lasso Bretta Goldsteina, Jasona Segela, i Billa Lawrencea. Prve dvije epizode nove sezone su zabavnije nego sam mislila, ali i kompleksnije.

Redateljskom timu su se pridružili Randall Keenan Winston i Zach Braff, te iako se u tom segmentu dogodila mala izmjena, redateljski je serija ostala ista.

I dalje nam na minimalističan i pametan način redatelji dočaravaju slojevito napisane likove, kao i situacije. Komične situacije postavljaju izvrsne temelje za ozbiljnije teme kojima se Shrinking bavi. Neke od njih su traume, mentalno zdravlje, odnosi među obitelji, ljubavne veze, kao i tragedije koje nas oblikuju u potpuno nove ljude.

Osvježenje je gledati kvalitetnu seriju koja je prožeta odličnim humorom, dok se u isto vrijeme bavi izrazito ozbiljnim životnim temama koje pogađaju većinu od nas. Tempo i ton serije se mijenjaju u zavisnosti od situacije, dok su dijalozi uvijek britki sa dozom sarkazma i samorefleksije.

U prvoj sezoni sam pisala o tome kako je ona najviše prikazivala Jimmyjevo (Jason Segel) odrastanje kao oca, čovjeka, i terapeuta. Mislim da se prirodno u drugoj sezoni nastavlja i ta priča, ali da su podzapleti slojevitiji nego u prethodnoj sezoni. Likovi su također razrađeniji, i ponovno na satiričan način prikazuju svakodnevnicu ljudi s raznim osobnostima. Moram napomenuti da su scenaristi i u ovoj sezoni napravili odličan posao, jer su likovi napisani perfektno jasno, te se svaki lik nadovezuje jedan na drugog. Narativno je priča već kristalno jasna, ali sa svakom novom životnom trzavicom nam donosi dozu intrige i iznenađenja. Baš kao što je i sam život, Shrinking je tužan i smiješan u isto vrijeme, i mislim da je to upravo ono što čini ovu seriju jednom od boljih u zadnje vrijeme.

Svi likovi iz prošle sezone su jednako odlični, a glumci i glumice su još bolje odradili svoj posao. Lik Harrisona Forda dobio je više neočekivanih slojeva, dok je Jason Segel kao Jimmy još šarmantniji. I dalje mislim da mi je najdraži lik Dr.Paula Rhodesa kojeg utjelovluje Ford zbog njegovog sarkazma, iskrenosti, te prirodnosti koju Ford unosi u svoj lik.

Shrinking je i u drugoj sezoni pokazao koliko se isplati napraviti seriju koja je jednostavna, ali vraški kvalitetna. Jasne životne priče, par glavnih likova, te odlično napisan scenarij, dobitna su kombinacija za TV uspješnicu.

Serija je tužna i smiješna u isto vrijeme, i na taj način privlači gledatelje koji se automatski mogu poistovjetiti sa likovima, kao i pričama unutar glavne priče. Šlag na kraju je da se Shrinking ozbiljno bavi temom mentalnog zdravlja, te iako to radi na komičan način, ozbiljnost se itekako čita bilo da ste Gen Z, Milenijalac, ili Boomer.

Shrinking je must watch!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS