priča pljačkaša

Evo zašto biste odmah trebali početi gledati seriju koja nije na engleskom, a sigurno će vas oduševiti

showbuzz DNEVNIK.hr

Serija "La casa de papel" uskoro kreće u svoju četvrtu sezonu, a donosimo razloge zašto da već danas pogledate prve tri sezone.

Španjolska serija "La casa de papel" na Netflixu se prikazuje pod naslovom "Money heist", a radi se o najgledanijoj seriji u povijesti koja nije na engleskom jeziku. Nakon tri sezone popularne serije Netlix je najavio kako će četvrta sezona ugledati svjetlo dana 4. travnja ove godine.

Iako je prvotno bila ideja da serija ide samo u dva dijela, njezina svjetska popularnost potaknula je producente da produže radnju jer je potražnja zaista velika. Otkad je Netflix preuzeo seriju, sinkronizirali su je na engleski i počeli je prikazivati s engleskim titlovima, barem za naše područje.

Trn u oku čitave serije jest drugačiji prijevod u sinkronizaciji i titlovima, no s obzirom na čitavu radnju, sve to lako zaboravimo.

Priča prati osmero pljačkaša koji su u pohodu na madridsku tvornicu novca kako bi kući odnijeli dvije milijarde eura. Sve je odabrao Profesor te ih je mjesecima trenirao za pljačku stoljeća, a umjetnička imena odabrali su prema gradovima. Tokyo, Moscow, Berlin, Nairobi, Rio, Denver, Helsinki i Oslo u centru su pažnje nakon što organiziraju pljačku, svi su mediji usmjereni prema njima, a osim njihove radnje u Španjolskoj je sve stalo.

Policija iz dana u dan pregovara s izvrsno isplaniranom akcijom, a dok uspiju zadržati 67 talaca i sve se čini kako će uspjeti pobjeći s novcem, krenu njihove osobne priče. Među brojnim likovima najzanimljiviji su, dakako, pljačkaši, koji tijekom svoje akcije upoznaju ljubavi svog života, sprijatelje se jedni s drugima i planiraju velike snove nakon pljačke, unatoč tome što ih je Profesor na početku upozorio na sve.

I sam Profesor započinje vezu koju nikada ne biste pretpostavili, a do kraja treće sezone sve vam je jasnije. Nakon što uspiju pobjeći s novcem i razbježe se na sve strane svijeta, pljačkaši se ponovno susreću za još jednu pljačku, a sve pripreme na visokom nivou. Tek ćemo u četvrtoj sezoni saznati što se točno dogodilo, no njihove su priče zaista ono što vas tjera da gledate seriju iz epizode u epizodu.

Ako se malo bolje potrudite, sve tri sezone uspijete pogledati i tijekom jednog vikenda. Režija je odlična, radnja vas neće razočarati, a tijekom serije ćete se i poistovjetiti s nekima od pljačkaša.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS