priča ledi krv u žilama

Bijeg ozloglašenog ubojice iz zatvora označio joj je karijeru, njezina drama dostojna je filmskog uprizorenja

showbuzz DNEVNIK.hr

Autorica Karen Dionne je knjigu "Kći kralja močvare" napisala umijećem pravog majstora trilera, nakon pomnog istraživanja i stvarajući atmosferu dostojnu filmskog uprizorenja.

Knjiga "Kći kralja močvare" nova je psihološka drama sjajne Karen Dionne, objavljena i u hrvatskom prijevodu.

Kad Helena Pelletier sazna da je otmičar, silovatelj i ubojica Jacob Holbrook, ozloglašeni Kralj močvare, pobjegao iz zatvora, počinje paničariti; Jacob je Helenin otac, a prije trinaest godina upravo ga je ona smjestila iza rešetaka. Sluteći da dolazi po nju i njezinu obitelj, nastoji ga preduhitriti i neovisno o policijskoj potrazi kreće u lov na njega.

Ovo je roman vješto razrađene radnje, napisan glasom Helene koja se prebacuje između sjećanja o svojem djetinjstvu, slikovito opisanih kako bi objasnila svoje percepcije kao djeteta, te trenutačne nevolje u kojoj se nalazi. Jednakom kompleksnošću isprepliću se njezini konfliktni osjećaji spram oca te ubrzo postaje jasno da je otac na neki način i kao odraslu osobu drži u šaci. Njezina potraga kroz šumu iznova će je suočiti s već proživljenim strahom, a istodobno divljenje i gnušanje koje osjeća prema ocu natjerati je da preispituje samu sebe. Igra je ovo lovca i lovine (pri čemu je lovac ujedno lovina) s naglaskom na pokušaj glavnoga lika da pronikne u vlastiti identitet, strahove, želje i motivacije.

Radnja romana je potresna i ujedno inspirativna. Autorica je knjigu napisala umijećem pravog majstora trilera, nakon pomnog istraživanja i stvarajući atmosferu dostojnu filmskog uprizorenja, pa tim više veseli činjenica da je njegovo snimanje počelo ove godine u režiji glasovitog Neila Burgera. Roman je 2017. godine, kada je prvi put objavljen u Americi, proglašen trilerom godine prema izboru dva časopisa, Library Journal i Suspense, a na hrvatski jezik vjerno ga je prevela Nevena Erak Camaj.

1/1 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Maja Šuput objavila preslatku fotku sinčića u Nenadovom zagrljaju: "Njihovo prvo zajedničko jutro"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS