Svaka čast!

Glumice iz omiljene serije "Kumovi" dobile čak dvije nagrade splitske publike: "Jako sam sretna i ispunjena!"

Predstava Kad udari južina PR 1/2 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Autorski prvijenac glumice Petre Kraljev, predstava 'Kad udari južina' u kojoj glumi zajedno s kolegicom iz hit serije 'Kumovi', Jagodom Kumrić, potpuno je oduševila publiku kazališnog festivala Teatar uz more te odnijela nagradu za najbolju predstavu.

Za ulogu u istoj predstavi Jagoda Kumrić dobila je nagradu publike za najbolju glumicu.

''Velika je čast dobiti nagradu koja dolazi od publike. Jako sam sretna i ispunjena što je publika prepoznala ideju i rad koji stoji iza toga. Uložile smo puno ljubavi, znanja i energije da nastane ova predstava i da nastane uloga Gite i vratilo nam se na najljepši mogući način'', istaknula je Jagoda Kumrić.

Ove nagrade veliki su poticaj za i Petru Kraljev te dokaz da publika prepoznaje dobar rad i trud. No kad se govori o nagradama ističe da zasluge ne idu samo njoj i Jagodi: ''Zasluge naravno idu cijelome timu koji stoji iza ovoga i koji je uložio svoje vrijeme i trud. Naravno pričamo o Igoru Weidlichu i Neveni Vukes kao redateljici i kompletnoj Be glad produkciji koja nam je poklonila svoje povjerenje.''

Dobiti nagradu za ulogu i za predstavu nešto je posebno, kaže Jagoda, a posebne zahvale uputila je i produkciji koja im je dala priliku.

"Najviše od svega hvala Petri bez koje ne bi bilo ni Gite ni Mimi ni predstave. Nadam se da je ovo samo početak ovakve lijepe suradnje i da će nas publika nastaviti pratiti kao do sad“, dodala je.
Njihov rad publika je nagradila ne samo glasovima nego i dolascima na predstavu.

"To je jedna neopisiva čast i samim time 'teret' jer opet se dižu očekivanja i opet se od nas očekuje da ćemo s idućom predstavom ponovno podignuti tu ljestvicu. Hvala od srca!“ govori Petra.

Hit komedija 'Kad udari južina' priča je o dvjema prijateljicama Mimi i Giti koje su poput sestara, ali neiskrenost im polako dolazi na naplatu i dovodi veliko prijateljstvo na kušnju. Gita (Jagoda Kumrić) je flegmatična bogatašica, pomalo razmažena i dane provodi smišljajući razne scenarije koji se mogu dogoditi njezinoj ljubavnoj vezi. Dok je Mimi (Petra Kraljev) neurotična i bez dlake na jeziku, no ne može preživjeti dan bez cigarete i alkohola. Mimi dolazi Giti otkriti novost u svom životu, ali ono što je trebalo biti rečeno u nekoliko riječi pretvara se u urnebesnu i emotivnu ‘igru bez granica’ u kojoj svaka krije svoje adute.

Predstava kreće na bogatu jesensku turneju, a u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski premijeru će izvesti 13. listopada.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS