8 nominacija za Oscara

Holivudski kralj transformacija još jednom oduševio! "Čovjek iz sjene" sve je samo ne dosadna politička biografija

Čovjek iz sjene (Foto: Profimedia) Profimedia 1/4 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Ako je vjerovati holivudskim kladionicama , u utrci za Oscara za najbolju mušku glavnu ulogu tijesna borba vodi se između Ramija Maleka („Bohemian Rhapsody“) i Christiana Balea u filmu „Čovjek iz sjene“.

Iako je film „Bohemian Rhapsody“ podijelio kritičare, kad je riječ o Malekovoj izvedbi, svi su složni. Mladi je glumac maestralno utjelovio legendarnog Freddieja Mercuryja te je postao favorit publike i mnogi priželjkuju da 24. veljače upravo on kući ode sa zlatnim kipićem.

Ipak, na tom putu stoji mu nešto iskusniji kolega koji već godinama oduševljava svojim nevjerojatnim, često i ekstremnim transformacijama. Christian Bale uz Maleka je favorit ovogodišnje dodjele Oscara, a hvalospjeve kritike i publike zaradio je tumačeći ulogu Dicka Cheneyja u našoj ovotjednoj preporuci, biografskom filmu „Čovjek iz sjene“.

Film prati Cheneyjevu političku karijeru i obiteljski život od samih početaka tijekom Nixonova mandata pa sve do njegove potpredsjedničke funkcije za vrijeme Georgea W. Busha.

Christian Bale maestralno je utjelovio vječitog političara iz sjene i sivu eminenciju, bez kojeg svijet kakav poznajemo danas ne bi izgledao isto. Za ulogu se udebljao 20 kilograma, skinuo naglasak i specifičan Cheneyjev govor tako da se 44-godišnjeg glumca jedva može prepoznati.

Uz Balea, Vice okuplja i ostatak impresivne glumačke ekipe, među kojima se ističu Amy Adams kao Dickova supruga Lynne i urnebesni Sam Rockwell u ulozi Georgea W. Busha (također nominirani za Oscara za sporedne uloge).

„Čovjek iz sjene“ iznenađujuće je zabavan politički bio-pic koji odlikuje izvrsna glumačka postava i dinamična (no na trenutke ipak pomalo konfuzna) radnja.

Čak i ako niste ljubitelj filmova o političarima, „Čovjeku iz sjene“ svakako biste trebali dati šansu jer riječ je o netipično ispričanoj životnoj priči koja pleše na rubu satire, a čak i one upoznate s likom i djelom Dicka Cheneyja uspijeva iznenaditi neobičnim i pomalo otkačenim scenarističkim rješenjima poput lažne odjavne špice u prvom dijelu filma ili pripovjedača čiji identitet ostaje skriven do samoga kraja filma.

1/11 >> Pogledaj i ovo +7 Celebrity Svaka njegova pojava u izdanju za plažu oduševljava žene diljem svijeta

1/8 >> Pogledaj i ovo +4 Oscar 2019 Izgubljeni u suzama: Holivudske zvijezde koje su se "slomile" prilikom preuzimanja Oscara

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Sexy Znaju kako zavesti kameru, jedan kut snimanja ih nikada ne iznevjeri

 


 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS