ovo je fantastično!

Ne propustite ovaj Kaos u najboljem mogućem smislu, pa kako ovo još nitko dosad nije napravio?

Serija Kaos Profimedia 1/1 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Na Netflix je došla serija pod nazivom Kaos. Kaos u najboljem mogućem smislu, s fantastičnom glumačkom postavom, i s grčkom mitologijom kakvu niste sigurno upoznali u školskim klupama.

Redatelj serije Kaos je Charlie Covell, i moram priznati da sam se  u prvih par scena pitala kako nitko do sada nije napravio seriju poput ove.

Covell je grčku mitologiju i većinu njenih glavnih bogova stavio u moderno doba koje se čini kaotičnim čak i za boga svih bogova- Zeusa. Scenaristički je serija napisana izrazito inteligentno, dirljivo, komično, i apsolutno apsurdno u nekim trenutcima (u pozitivnom smislu).

Narativno i redateljski je Kaos sve samo ne kaotičan, već je detaljno kreirana serija gdje se svaki element savršeno poklapa. Tempo je fantastičan, i iako epizode traju oko pedeset minuta, imate osjećaj kao da letite zajedno sa likovima iz epizode u epizodu. Ono što je mene najviše dojmilo u seriji, jeste reimaginacija grčke mitologije koju je Covell zajedno s ostatkom tima napravio na suptilno zamršen način. Priče su odlično povezane bez da znate što će se dogoditi, te će vas nekoliko raspleta zaista iznenaditi ako se odlučite za ovu seriju. Odličan kontrapunkt između smiješnih i brutalno teških scena je nešto što će vam definitivno ostati u sjećanju, a ako ne to, onda nesvakidašnji prikaz grčkih bogova koji će vas zasigurno nasmijati do suza u datim trenutcima. Covellov scenarij je samouvjeren i jednostavan, te upravo u toj jednostavnosti leži njegova genijalnost.

Ako znate tko je Jeff Goldblum, onda vam je sve jasno kada vam kažem da on igra Zeusa. Goldblum u Guccijevoj bijeloj trenirci, dok se sa smiješkom šepuri po Olimpu, je apsolutno sve što sam očekivala od modernog Zeusa, pa i više.

Goldblum je lik Zeusa doveo do nove razine- bogovske razine humora, nesigurnosti, brutalnosti, i suludog trenutka kada mu glavni zaplet pomuti lagodan bogovski život, te zbog istog postane još više neuračunljiv.

On svoj lik igra genijalno, te mislim da nisu mogli naći boljeg glumca za modernu verziju Zeusa. Dosljednost liku je Goldbumov pečat, a sa Zeusom je zakucao svoj sjajni glumačku opus. Još jedna odlična mlada glumica koju većina vjerojatno nije imala priliku gledati, je Aurora Perrineau u ulozi Riddy (Euridika). Perrineau Euridiku fantastično oživljava na moderan način kao muzu koja želi više od života. Muzu koja želi da ju se na suptilniji način voli, te mladu ženu koja se bori sa svojim zdravim razumom koji se kosi sa mračnim proročanstvom. Uz nju, gledamo i odličnu Janet McTeer kao beskrupuloznu Heru, Nabhaana Rizwana kao nesigurnog Dioniza koji želi poštovanje svog oca Zeusa, i Killiana Scotta kao Orfeja. Scott kao i Perrineau, možda nije poznat svima, ali ulogu Orfeja igra apsolutno briljantno. Glumačka ekipa u Kaosu je imala iznimno težak zadatak kultne ličnosti pretvoriti u moderne likove koji su i dalje veoma relevantni. Oni su to na našu sreću napravili na najbolji mogući način.

Kaos je fantastična serija koja nam na pomalo zastrašujući način govori da je grčka mitologija relevantna i dan danas. Zastršžujuće jer sve one stvari koje vidimo da grčki bogovi rade običnim smrtnicima, vidimo da političari ( i drugi ) rade nama u 2024.

Čini se kako se povijest ponavlja, kako je relevantna bez obzira na modernost novog doba, te kako u onim iskonskim vrijednostima uvijek imamo nešto novo za naučiti. Kaos je kaotična dramska komedija na najbolji mogući način, koja će vas osvježiti svojom pričom, likovima, kao i porukom.

 

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS