nesvakidašnja romansa

Neobična ljubavna priča koja je odlična za maksimalno vikend opuštanje!

Lonely Planet Profimedia

Romantični filmovi se vraćaju na velika vrata, pa je tako Netflix odlučio da nam podari još jednu neobičnu ljubavnu priču koja je odlična za maksimalno opuštanje. Oskarovka Laura Dern i Liam Hemsworth igraju Katherine i Owena, par sakemijom koja prkosi razlici u godinama.

Redateljica i scenaristica filma Usamljeni planet, Sussanah Grant, stavila je nesvakidašnju romansu u prekrasni Maroko, te je potvrdila još jednom da ukoliko se želimo istinski pronaći, trebamo izaći iz svojih zona komfora.

Priča je narativno kristalno jasna, i bez previše razmišljanja skužite u kojem smjeru ide druženje Katherine i Owena. U ovakvom žanru vam ne smeta filmska predvidljivost, dapače, čini da se kao gledatelji opustimo još više i jednostavno prepustimo priči. Tempo je od starta lagan, što doprinosi okruženju u kojem se likovi nalaze, ali mi se činilo kako se taj isti chill tempo na kraju izrazito ubrza samo kako bi se film završio.

Osobno, takav kraj ne funkcionira za priču, ali daje nam sretan kraj koji očekujemo iz ovog žanra. Grant je najviše pažnje, po meni, obratila na detaljno napisane likove koji nisu savršeni. Ona im zapravo ističe mane koje ih čine ljudima od krvi i mesa, te na taj način se gledatelji bolje povežu sa likovima koji su pomalo nesvakidašnji.

Posebno mi se svidjelo to da je film snimljen na lokaciji koju nemamo priliku gledati često. Prekrasni kadrovi Maroka koji su snimljeni tako da imate osjećaj da možete osjetiti toplinu, začine, te u isto vrijeme užurbanost i smirenost gradića koji krase ovu prekrasnu zemlju. Nekada su mi se takvi kadrovi učinili kao promo spot turističke zajednice, ali ne mislim da je to greška filma, već šećer na kraju već zanimljive priče. Susannah Grant je također uspjela napraviti slatki romantični film izbjegavajući dramatiku nalik na sapunice, preferirajući realističan dijalog, i sirove emocije.

Laura Dern kao spisateljica Katherine i Liam Hemsworth kao financijer Owen, unose sve svoje glumačke kvalitete u svoje likove. Dernin šarmantni neuroticizam, te Hemsworthov zavodljivi pogled, kvalitetno i točno teku kroz priču bez pretjerane nametljivosti. Iako je evidentno velika razlika u godinama između likova, njihova kemija je zaista prirodna. Iznenađujuće je koliko se njihova interakcija čini nježnom, dok u isto vrijeme kulminira u moment strasti koji će gledateljima djelovati sasvim prirodno.

Usamljeni planet je film koji prije svega (napokon) stavlja u fokus žene koje imaju 40+ godina, koje žele sigurnost, da se osjećaju seksi, poželjno, i voljeno. Ovo je također i film koji podsjeća gledatelje na činjenicu da moramo nekada izaći iz svojih zona komfora kako bi zaista pronašli sebe, te živjeli život onako kako želimo, i zaslužujemo. Nesvakidašnja romansa u egzotičnoj zemlji, savršen je recept za odlično i opuštajuće TV štivo.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS