Koji je vaš favorit?

Lista najboljih filmova koji su ušli u povijest kinematografije: Tu su Titanic, Spielbergovo remek djelo...

Titanic (Foto: Screenshot Youtube) Screenshot Youtube

Donosimo vam još jednu listu s filmovima od značaja koji su ušli u povijest kinematografije, te koji bi se definitivno trebali naći na vašoj listi filmova za pogledati.

 Donosimo vam još jednu listu sa filmovima od značaja koji su ušli u povijest kinematografije, te koji bi se definitivno trebali naći na vašoj listi filmova za pogledati.

TITANIC (1997)

Titanic je epski romantični film katastrofe koji je režirao, napisao, producirao i montirao James Cameron. U to vrijeme Titanic je bio najskuplji film ikada za napraviti, ali je Cameronova vizija o potonuću najvećeg kruzera na svijetu opravdala svaki uloženi trud, ali i cent. Ono što možda većina gledatelja ne zna jeste činjenica da su Cameronu predviđali kraj karijere poslije filma obzirom da su Titanicu predviđali veliki neuspjeh. Naravno, sada znamo da je Titanic jedan od kultnih filmova koji su apsolutno pogledali svi više puta, a da je upravo ta epska romantična tragedija lansirala Kate Winslet i Leonarda DiCapria u mega zvijezde.

MRSKA OSMORKA (2015)

Još jedan film Quentina Tarantina koji je gotovo pa savršen, a koji sam morala uvrstiti u ovu listu. Uvijek osebujni likovi kod Tarantina koji ovoga puta u snijegom zatrpanom Wyomingu pokušavaju pronaći sklonište u jednom malenom prenoćištu gdje njihove skrivene namjere polako izlaze na površinu. Radnja se dešava u jednom prostoru što izrazito doprinosi napetosti, a film je posebno žanrovski zanimljiv jer on jeste tipičan za Tarantina, ali je drugačiji jer podsjeća na kazališni komad. Ono što također uvijek volimo kod njegovih filmova jeste glumačka postava, a u Mrskoj osmorki imamo priliku gledati sjajnog Kurta Russella, Samuela L. Jacksona, Jennifer Jason Leigh, Waltona Gogginsa, Tima Rotha, i mnoge druge fantastične glumce.

MJESEČINA (2016)

Dobitnik Oskara za najbolji film, Mjesečina je jedan od onih filmova koji vas emotivno potpuno razore. Adaptiran prema dramskom komadu “In Moonlight, Black Boys Look Blue”, Tarella Alvina, film je režirao Barry Jankins koji je uspio emociju prenijeti na veliko platno uz pomoć fantastičnih glumaca. Film prati život jednog čovjeka u tri faze sa ljubavlju (i nedostatkom iste) koja ga je učinila onim što jeste. Mjesečina uspijeva evocirati opipljive osjećaje intimnosti, a direktni pogledi u kameru od strane likova postanu iznimno intenzivni do mjere gdje ne možete jednostavno odvratiti pogled, jer morate biti tu za te likove. Glumci Mahershala Ali i Naomie Harris su apsolutno besprijekorni u svojim sporednim ulogama, kao i Trevante Rhodes i Andre Holland koji na kraju izvode nezaboravan čin. Mjesečina je film koji trebate pogledati, i divno je da na listu možemo uvrstiti i relativno novije filmove koji nose iznimnu kvalitetu.

SPAŠAVANJE VOJNIKA RYANA (1998)

Četvrti film slavnog Stevena Spielberga o Drugom svjetskom ratu postavio je standard za sve buduće prikaze bitaka na velikom ekranu. Priča prati kapetana Johna Millera (Tom Hanks) koji vodi svoje ljude iza neprijateljskih linija kako bi pronašli vojnika Ryana. Okruženi brutalnošću ratovanja, dok tragaju za svojim prijateljem, svaki vojnik zapravo kreće na osobno putovanje i otkriva vlastitu snagu kako bi hrabro koračali pred neizvjesnom budućnošću. Ako volite ratne filmove, onda je ovo pravi klasik koji morate pogledati, ali u svakom slučaju je jedan od najboljih filmova u ovom žanru koji je ušao u povijest kinematografije.

SCHINDLEROVA LISTA (1993)

Nemoguće je spomenuti Stevena Spielberga, a ne uvrstiti njegovo remek djelo Schindlerovu listu na našu listu najboljih filmova svih vremena. U mnogim Spieblergovim filmovima možemo naći nekolicinu mana, ali u ovom mučnom prikazu nacističkog progona židovske zajednice u Krakovu, ne možemo naći niti jednu. Emotivan film koji vam se uvuče pod kožu i dugo ostane sa vama, a glumačka postava koja uključuje Liama Neesona, Ralpha Fiennesa i druge, posebno doprinosi emotivnom naboju koji će osjetiti apsolutno svaki gledatelj.

 

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS