Još malo!

Kazalište Ulysses predstavilo premijernu predstavu ''Tko se boji Virginije Woolf?''

(Foto:PR) PR

Na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu Ulysses će predstavu ”Tko se boji Virginije Woolf'' izvesti sedam puta i ona je dio izuzetno bogate sezone koja će trajati sve do kraja kolovoza.

Premijera predstave ”Tko se boji Virginije Woolf'' centralni je događaj 19. sezone Kazališta Ulysses, a na konferenciji za medije održanoj na Velikom Brijunu 19. srpnja Lenka Udovički koja režira predstavu najavila je premijeru za 29. srpnja.

Na Tvrđavi Minor na Malom Brijunu Ulysses će izvesti ovu predstavu sedam puta i ona je dio izuzetno bogate sezone koja će trajati sve do kraja kolovoza.

”Bilo je pravo uživanje raditi s glumcima, jer svatko je donio nešto svoje u ovu predstavu”, rekla je Lenka Udovički. U predstavi nastupaju Rade Šerbedžija, Katarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Ljubomir Bulajić, Martin Grđan, Romina Tonković i Nika Ivančić, a dramaturg je Željka Udovičić Pleština. Kostimografiju potpisuje Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Stefano Katunar, glazbu Nigel Osborne i Davor Rocco, koreograf je Matija Ferlin, a oblikovatelj svjetla Andrej Hajdinjak.

Veliko zadovoljstvo što igra u predstavi iskazao je Rade Šerbedžija, kojeg će gledatelji moći ovo ljeto na Brijunima vidjeti u tri naslovne uloge. ”To je drama duboka i ozbiljna, ali ima i elemente koji će zabaviti publiku”, rekao je Šerbedžija, dok je cijela ekipa koja sudjeluje u ovom zahtjevnom projektu iskazala zadovoljstvo atmosferom i pripremama uoči brijunske premijere.

Na konferenciji za medije govorio je i ravnatelj Kazališta Ulysses Duško Ljuština, naglasivši dobru suradnju sa Nacionalnim parkom Brijuni, Istarskom županijom i gradovima Umagom i Pulom. ”Otvorili smo i novu stranicu u suradnji s Ministarstvom kulture i budućnost ovog kazališta nije upitna”.

”Ulysses više nije mala priča s Brijuna, već je to kazališni događaj važan i u svijetu. Ostvarili smo partnerske odnose sa Ulyssesom i zadovoljstvio nam je što posjetitelji koji dolaze na predstave mogu uživati u vrhunskim glumcima i ozbiljnim predstavama”, naglasio je Marno Milotić, ravnatelj NP Brijuni.

Podrušku Ulyssesu dali su i Istarska županija, te gradovi Pula i Umag, čiji će stanovnici imati ovo ljeto popust kod kupnje ulaznica. Vladimir Torbica, pročelnik upravnog odjela za kulturu Istarske županije kazao je da bi bilo idealno da Ulysses bude prisutan u Istri cijele godine. Na konferenciji za medije govorili su i Jasmina Nina Kamber, pročelnica upravnog odjela za kulturu grada Pule, Slaviša Šmalc, pročelnik upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti grada Umaga, Sanja Cinkopaj Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule, Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga i Iva Jakac Brajković iz Ustanove Festum.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS