Film za sve uzraste

Dirljiva priča i prekrasna animacija učinili su ovaj film jednim od najboljih animiranih, igranih filmova za ovo ljeto!

Imaginary Friends Profimedia

Ljetni praznici su za neke već uveliko krenuli, a ovoga ljeta u kinima možemo gledati fantastične filmove za sve uzraste. Američka igrana animirana komedija Imaginarni prijatelji je savršen film za praznike u kojemu će uživati mali, ali i veliki.

Igranu animiranu komediju je napisao, producirao i režirao talentirani John Krasinski, koji nam je ovo ljeto podario film prepun mašte. Ono što je zanimljivo kod filma Imaginarni prijatelji, jeste činjenica da film nije isključivo napravljen da privuče djecu.

Naprotiv, mislim da je ovo film koji će prije privući odraslu publiku koja će htjeti pogledati film sa svojom djecom, nećacima, itd. Također, ovo je film koji će u odraslima probuditi unutarnje dijete koje je zaboravilo na svoju maštu, i što je sve ona sposobna uraditi za nas kao odrasle ljude. Krasinski je jasno postavio narativ, i ono što je mene najviše oduševilo jeste da je film vođen više emocijama, a manje tipičnim dječjim humorom. Priča teče glatko, simpatično, te na način da privuče djecu i odrasle.

Čini se kako se Krasinski više fokusirao da kreira prekrasan svijet koji su “velika djeca” zaboravila, a manje svijet u kakvom djeca nekada žive. Zbog ovoga je teško svrstati Imaginarne prijatelje u jedan žanr i za jednu skupinu gledatelja, ali je zaista jedan od filmova koji bi trebali pogledati.

Osim glavnog lika i naratorke Bea (Cailey Fleming), gledamo i mrzovoljnog muškarca Cala (Ryana Reynoldsa) koji zajedno sa Bea pokušava spariti imaginarne prijatelje sa djecom koja su ih prerasla. Uz tu glavnu priču zapravo gledamo kako odrasli uče životne lekcije o samopouzdanju, i povratku svojoj unutarnjoj djeci kako bi im život ipak bio malo šareniji. Reynolds svoj lik igra sa prepoznatljivim crnim humorom, sa lakoćom, kao i dosljednošću. Fleming je mlada glumica koja je imala težak zadatak odigrati lik Bea, te je svoj zadatak napravila više nego zadovoljavajuće. Također je dosljedna u svojoj glumačkoj igri, ali i emotivna, neodoljiva, i talentirana. Likovi koji su animirani su također prekrasno napravljeni, a animacija je izrazito detaljno. Neke od glasova koje čujemo iza čudnovatih imaginarnih bića su glasovi genijalnog Steve Carella, Blake Lively, Matt Damona, te mnogih drugih.

Imaginarni prijatelji je film koji je za sve uzraste, te mislim da je idealan film za pogledati već ovaj vikend u kinu. Dirljiva priča, prekrasna animacija, te način na koji je ta ista priča ispričana, čine ovaj film jednim od najboljih animiranih igranih filmova za ovo ljeto.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS