ima i važnu poruku!

Film koji bi trebao svatko pogledati: Prekrasna priča s divnim prikazom emocija!

Inside Out 2 Profimedia

Kada je 2015. godine izašao Pixarov animirani film Izvrnuto obrnuto, pomislila sam kako je ovo jedini animirani film koji na specifične i stručne načine pokazuje što znači biti dijete, odrastati, te prolaziti kroz široku lepezu emocija. Bila sam oduševljena animacijom, likovima i pričom, a prije nekoliko dana sam jednako uživala i u drugom dijelu jednog od najboljih animiranih filmova ikada.

Redateljica Kelsey Mann koja je ujedno i jedna od spisateljica animiranog filma uz Meg LeFauve i Davea Holsteina, ponovno je kreirala film koji će probuditi naše unutarnje dijete. U novom nastavku Izvrnuto obrnuto donosi veliku promjenu u priči, u smislu da pratimo djevojčicu Riley u godinama kada postaje tinejdžerka. Osjetljive godine za svako dijete naravno donose sa sobom i pregršt novih konfuznih emocija sa kojima se nekada ni mi odrasli ne znamo nositi na najbolji način. Ovaj nastavak je po meni jednako kvalitetno, zabavno, i emotivno napravljen, a ono što me ponovno opet dojmilo je način na koji su novi likovi kreirani.

Zaista se po likovima koji su simboli za osjećaje vidi da ih nije netko polovično pisao, nego da je uključen tim stručnjaka koji je pomagao kreatorima da što vjerodostojnije vizualno prikažu emocije koje će biti jasne djeci. Iako ovaj nastavak nije kod mene izazvao snažnu emocionalnu reakciju kao prvi, uspio je isporučiti još jednu iskrenu priču, koja u kombinaciji sa humorom i zadivljujućim vizualima ponovno osvaja srca svih gledatelja.

Još jedan dodatak u priči i razvijanje lika djevojčice Riley, jeste da u novom Izvrnuto obrnuto filmu dobiva sustav vjerovanja koji je povezuje sa njezinim osjećajima, sa svojim identitetom, i emotivnim rastom. Mislim da nisam gledala niti jedan drugi animirani film koji na ovako jasan i pametan način prikazuje stanje uma kod djece, način na koji odrastamo, te što se sve događa sa našim tijelom kada nas preplave osjećaji poput anksioznosti. Zaista mi je kao odrasloj osobi bio užitak pogledati drugi nastavak ovog prekrasno animiranog filma jer me educirao, nasmijao, i vratio u bezbrižne godine koje su mi u tim trenutcima izgledale jednako teške kao i glavnoj junakinji filma. Vizualno je ovaj film, po meni, apsolutno besprijekoran. Animacija je izrazito detaljna, simpatična, i na trenutke spektakularna.

Izvrnuto obrnuto 2 je film koji bi svatko trebao pogledati bilo da ste odrasla osoba, ili novopečeni tinejdžer. Prekrasna priča sa divnim prikazima emocija koja je transformirana u vizualni spektakl, čini ovaj film jednim od najboljih za ovo ljeto.

Poruka koju i ovaj nastavak nosi je iznimno relevantna za današnju mlađu generaciju, ali i podsjetnik za starije generacije koje su zaboravile kako je to biti dijete. Što se događa u našim glavama je pitanje na koje postoji bezbroj odgovora, ali je definitivno najzabavniji onaj koji nam donosi Izvrnuto obrnuto.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS