odlična glumačka igra

Ova fantastična triler-serija potpuno će vas kupiti već u prvih nekoliko scena!

Natalie Portman, Lady in the Lake Profimedia 1/1 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Nedavno je Jake Gyllenhaal imao svoju prvu TV premijeru u genijalnoj seriji Presumed Innocent, a sada je došla na red i Natalie Portman koju prvi put gledamo u TV ulozi u seriji Dama u jezeru. Serija je bazirana po istoimenom bestselleru iz 2019. Laure Lippman, a na TV nam je donosi Alma Har’el.

Alma Har’el je ujedno i redateljica serije, te iako su za sada izašle samo prve dvije epizode, moram priznati da me Dama u jezeru izuzetno iznenadila svojom kvalitetom.

Ova triler serija s radnjom u 60-ima napisana je apsolutno fantastično. Dijalozi su raskošni, glumačka igra vas preplavi emocijama, a sama priča je toliko intrigantna da vam prve dvije epizode koje ukupno traju dva sata prođu brzo.

Priča prati dvije žene koje dolaze iz potpuno različitih staleža, ali čiji se životi isprepletu kada misteriozno nestane djevojčica Tessie. Prve dvije epizode se precizno fokusiraju na glavne likove, što je ključno za razumijevanje likova, kao i cjelokupne priče koja tek zapravo počinje. Ono što je mene posebno dojmilo u Dami u jezeru, jeste iskrenost sa kojom serija kreće od starta.

Iako sam pogledala samo prve dvije dostupne epizode, jasno vam je u potpunosti da je scenaristički serija iskrena, te da će se upravo sa tom činjenicom izdvajati iz mase serija koje izlaze gotovo svaki tjedan. Narativno je serija također jasna, iako nikako nije predvidljiva. Još uvijek nismo došli do sočnog zapleta, ali će vas ove dvije epizode zaintrigirati maksimalno sa svojim likovima, pričom, te specifičnom naracijom koja još dodatno prirodaje mističnom trilerskom tonu koji nesmetano okružuje početak serije.

Kao i dijalozi, estetika je dosljedna sa svojom raskoši, kombinirajući prepoznatljiv modni izričaj 60-ih i 40-ih, kao i koristeći sekvence iz snova, flashbackove, te odličnu muzičku podlogu kako bi serija dobila još jednu novu razinu koja je naprosto sjajna. Bitno je za napomenuti da je ključni faktor odličnosti Dame u jezeru i glumačka igra glavnih likova koja je zaista na najvećoj razini zadatka.

Natalie Portman utjelovljuje lik Maddie Schwartz, kućanice koja jednostavno više nije zadovoljna sa svojim životom samo supruge i majke. Obzirom da su izašle samo dvije epizode, ne mogu pričati o razvoju lika, ali Portman Maddie igra gotovo pa savršeno. Dosljedna je liku, promjene već vidimo u prvoj epizodi, a njezino emotivno stanje vidimo samo kroz Portmanin pogled. Jedva čekam vidjeti kako se njezin lik razvija, obzirom da mi se do sada lik Maddie čini najmisterioznijim.

Drugi glavni lik je lik Cleo Sherwood koju igra sjajna Moses Ingram. Cleo je isto na prekretnici svojeg života, ali njezine okolnosti nisi iste kao od Maddie. Ingram fantastično utjelovljuje lik Maddie, te rame uz rame sa Portman gledamo predivnu glumačku igru dvije žene koje su se u potpunosti prepustile svojim likovima. Ostatak glumačke ekipe je jednako dobar, i veseli me gledati kako će se svaki lik pojedinačno razvijati kroz epizode.

Dama u jezeru je fantastična triler serija koja će vas uvući već u prvih par scena. Odlična glumačka igra, i još bolji scenarij, dovoljan su razlog da ovu seriju uvrstite na listu gledanja ovog ljeta. Portmanina prva TV uloga obećava, intrigira, i čini da se naježite već u prve dvije epizode.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS