Kombinacija humora i jeze

Sjajna jesenska serija koja se treba naći na vašoj listi serija za gledanje!

Agatha All Along Profimedia

Jedva sam čekala pogledati prve dvije epizode nove Marvelove serije Agatha All Along, koja je zapravo spin-off serije WandaVision. Odgledala sam obje epizode u jednom dahu i mogu vam reći sa sigurnošću da je ovo perfektna jesenska serija koja se treba naći na vašoj listi serija za gledanje.

Kreator serije Jac Schaeffer, koji je također kreirao i WandaVision, uspio je briljirati u ovoj mini seriji koja odlično prelazi iz komedije u tragediju, te s fantastičnom glavnom glumicom Kathryn Hahn koja zaokupi vašu pažnju u potpunosti.

Schaeffer, koji je ujedno i jedan od tri redatelja ove serije, odlično gledatelje transportira u mračniju atmosferu malenog gradića Westviewa, koji već na prvu pokazuje da krije mnoge tajne.

Scenaristički je u prve dvije epizode sve jasno, dok u isto vrijeme ništa nam nije jasno. Iako zvuči zbunjujuće, u ovakvom mistično trilersko komičnom žanru zapravo je poželjno imati ovakvu narativnu strukturu. Mislimo da nam je jasno to što gledamo, ali ubrzo shvatimo da je priča slojevitija nego smo mislili, te da će nam ipak trebati malo više koncentracije dok otkrivamo što Agatha i njezin koven pokušavaju napraviti.

Tempo serije je već u prvoj epizodi dinamičan, i odlično prati unutarnje stanje glavnog lika. Odmah se bacamo na posao, glavni zaplet, te sporedne priče koje su bitne za cjelinu. Iako ovo jest serija koja se bavi mračnim temama, napravljena je tako da je mogu gledati gotovo sve generacije. Ima dovoljno humora i jeze da zadovolji širi spektar gledatelja, te mislim da će ovo, za sada, biti najbolja nova serija za pogledati na Noć vještica.

Kathryn Hahn kao Agatha Harkness je očaravajuća. Već u WandaVisionu je ukrala show od glavnih glumaca, te nisam ništa manje od Hahn očekivala ni u glavnoj ulozi nove serije.

U prve dvije epizode vidimo da nećemo moći skrenuti pogled sa njezine detaljno odigrane Agathe, koja vas svojim šarmom uvuče u njezin bizarni svijet od starta. Uz fantastičnu Hahn, gledamo i Aubrey Plazu kao Rio Vidal, vješticu koja je mračna, te ne toliko šarmantna kao Agatha, ali jednako zavodljiva.

Plazi odlično leži lik Rio Vidal obzirom na njezin govor tijela, te njezino ekspresivno lice iz kojeg pročitate tisuću i jednu riječ. Glumačkoj ekipi pridružile su se i famozna Patti LuPone, Debra Jo Rupp, Joe Locke, Ali Ahn, i Sasheer Zamata. Svi podjednako doprinose kvaliteti Agatha All Along, te jedva čekam vidjeti kako će se njihovi likovi razvijati kroz devet epizoda.

Agatha All Along je savršena serija pred Noć vještica koja će vas oduševiti kombinacijom humora i jeze. Serija ima dosta akcije za sada, ali isto toliko i dubine.

Glumačka postava nema najslabiju kariku, te je sve u svemu jedna od kvalitetnijih serija koju imamo priliku trenutno gledati na raznim platformama.

Povezana vijest Preporuke Zločin koji je šokirao svijet: ''Nisam se pomaknuo svih 30 minuta, bio sam opčinjen užasom!''

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS