koji je vaš komentar?

Pravo malo televizijsko čudo: Serija koja će vas kupiti na prvu sa svojim simpatičnim likovima i jednostavnom, ali toplom pričom

Abbott Elementary Profimedia

U doista širokom spektru Sci-fi, trilera, akcije i drama, nedostaje nam TV sadržaja koji je lagan, opuštajući, i zabavan. Abbott Elementary je upravo sve to, a prije nekoliko dana stigla je i treća sezona ove fantastične serije.

Abbott Elementary je sitcom u žanru pseudodokumentarca kojeg je kreirala sjajna Quinta Brunson. Brunson je ujedno i jedna od glavnih protagonistica ove šarmante serije, ali ono što je mene fasciniralo jeste činjenica kako je Quinta Brunson od jedne naizgled obične tematike napravila malo televizijsko čudo u obliku dvadeset minutnog sitcoma.

U ovoj seriji pratimo radnju koja se događa u nedovoljno financiranoj osnovnoj školi u zapadnoj Philadelphiji, te njezine učitelje i učiteljice. Iako radnja ima svoj kontinuitet, kao i njezini likovi, svaka epizoda se bavi novom tematikom čiji je fokus škola, te se glavni zapleti vrte uglavnom oko učitelja. Moram priznati da kada pišem o radnji serije ni meni ne zvuči posebno intrigantno, ali čim počnete gledati Abbott Elementary ispunjeni ste pozitivnom energijom koja zrači iz svakog lika, scene, replike, pa u konačnici i epizode.

Izrazito se lako poistovjetiti sa ovim sitcomom obzirom na pametno napisan scenarij koji odzvanja iskrenošću, i šarmom. Svi likovi su detaljno napisani, simpatični, te imamo osjećaj kako igraju kao ansambl, s toga ne možemo reći da postoji jedan ili dva glavna glumca jer svatko od njih daje cjelini čitave serije jednak značaj. Humor će vas zasigurno izuti iz cipela jer je brz, duhovit, i nikada ne zamagli srž priče već je samo zasladi sa posebnim štihom koji je prepoznatljiv za ovu fiktivnu školu.

Svi likovi u seriji su pun pogodak. Ne postoji niti jedan glumac ili glumica koje bi izdvojila kao najslabije karike, te je rijetkost da u seriji poput ove imate ovako odličnu glumačku postavu. Quinta Brunson igra Janine, vječito optimističnu učiteljicu koju gledamo kako sazrijeva iz sezone u sezonu. Zajedno sa Tylerom Jamesom Williamsom, Janelle James, Lisom Ann Walter, kao i glumačkom legendom Sheryl Lee Ralph, čine svoju školu jedinstvenom. Svatko od njih ima potpuno različito napisane likove, te jednako dosljedno igraju svoje uloge od početka prve sezone. Jednostavno, zaljubite se u njihove karaktere, smisao za humor, kao i za besprijekoran komični tajming.

Abbott Elementary je jedna od onih serija koja će vas kupiti na prvu sa svojim simpatičnim likovima, jednostavnom ali toplom pričom, te načinom na koji je ona ispričana. Savršena je serija ako se želite opustiti na dvadesetak minuta, i iskreno nasmijati. Moram vas upozoriti da iako epizode traju ispod pola sata, Abbott Elementary je serija za binge koju nećete moći prestati gledati.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS