fantastična satira

Dramska serija koja je vrijedna svake minute i od srca je preporučujemo!

A man in full Screenshot

Uvijek mi je iznimno drago kada naiđem na kvalitetnu TV seriju koju vam mogu preporučiti od srca, a jedna od tih je dramska limitirana serija pod nazivom Čovjek od formata (A Man in Full).

Serija je izašla prije par dana na Netflix, te zaista nisam očekivala da će me oduševiti na način na koji je, a savršena glumačka igra glavnog lika je samo šećer na kraju.

Inspirirana romanom Toma Wolfea iz 1998. godine pod istoimenim nazivom, Čovjek od formata je fantastična dramska satira u šest epizoda. Glavni kreator serije i scenarista je David E. Kelley, dok režiju potpisuju sjajna Regina King i Thomas Schlamme. Scenarij je prepuna simbolizma koji je na prvu jasan apsolutno svima.

Simboli moći, testosterona, novca i svega onoga što ide uz to, prožeti su kroz svih šest epizoda na izrazito pametan način. Nekada nas nasmiju, nekada rastuže, ali nas obično podsjete kako zapravo stvari stoje kod onih najmoćnijih.

Priča prati Charlieja Crokera (Jeff Daniels) koji definitivno, i vjerojatno namjerno, podsjeća na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Narativno nam je jasno da pratimo strmoviti pad jednog od najbogatijih muškaraca u Atlanti, ali sve ono što se događa oko njega je ono što je najzanimljivije u priči.

Od načina kako govori, njegovih navika, suludo velikih imanja, te do odnosa prema ljudima, sve nam govori da zaista gledamo čovjeka od formata koji ima sve. U trenutku kada jedino što mu ostane je način na koji on može reagirati na situaciju, vidimo ogoljenog muškarca koji gubi tlo pod nogama. Režijski je serija gotovo pa savršena, odlično prati scenarij, tempo je brz i žestok što je odlično obzirom da prati unutarnje stanje glavnog lika, kao i zapleta.

Jeff Daniels utjelovljuje lik zloglasnog mogula nekretnina Charlieja Crokera. Iako zaista na trenutke podsjeća na Trumpa, čak je i Croker pitomiji u svojem karakteru. Daniels je dosljedan svojoj glumačkoj igri od prve do zadnje epizode, promjene u liku su prirodne, a detalji koji izađu na površinu su odlično odigrani. Uz Danielsa po meni najbolji drugi lik je lik advokata Raymonda Peepgrassa kojeg igra odlični Tom Pelphrey. Kao i Daniels, Pelphrey je dosljedan svojem liku te je odličan kontrapunkt Crokeru. Ostatak glumačke ekipe je izrazito dobro odradio svoj posao, i je ovo zaista jedna od boljih serija na Netflixu u ovom trenutku.

Čovjek od formata je dramska serija koja je vrijedna svake minute. Kupi vas odmah u prvoj žestokoj sceni, te vas drži do samoga kraja. Zapleti su odlični, gluma je vrhunska, a serija se brzo gleda obzirom na trajanje epizoda koje je manje od sat vremena. Odlična je ako vam treba binge za vikend, te vam garantiram da će vas zabaviti, i da će biti jedna od onih koje preporučujete svima da čim prije pogledaju.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS