definitivno pogledati!

Nova misteriozna triler-serija koju ćete pogledati u jednom dahu, a svi je hvale!

A Good Girl's Guide to Murder Profimedia

A Good Girl's Guide to Murder je serija temeljena na prvoj knjizi iz serije bestselera Holly Jackson, a najnoviji je dodatak za Netflixov misteriozni triler teen žanr koji je sve popularniji u posljednje vrijeme. Iako bi rekla da je serija prvenstveno namijenjena tinejdžerima, moram priznati da sam se ugodno iznenadila koliko je i meni bila zanimljiva, mračna, i kvalitetna.

Istoimenu knjigu adaptirala je Poppy Cogen, dok režiju potpisuje Dolly Wells. A Good Girl's Guide to Murder nas uvlači u pomalo mračan svijet tinejdžera koji iz svoje perspektive prikazuju kakav je njihov život propitkivajući svoju seksualnost, prijateljstva, i u središtu svega- ubojstvo koje se dogodilo 2019. godine u njihovom malom mjestu.

Cogen i Wells nas poprilično brzo uvlače u glavni zaplet, kao i ostale tajne koje ga okružuju, te na taj način gledatelje dodatno zaintrigiraju. Narativno je serija jasna, a uz retrospekcije priča postaje slojevitija, te dodaje nove zaplete iz epizode u epizodu. Većinski ovaj misteriozni triler funkcionira kao takav, ali obzirom na samo šest epizoda, čini se da se Cogen oslanja na dosta slučajnosti.

Pip, koja je glavni lik, tragovi kao da padaju s neba upravo onda kada ih treba, te nije to nužno loše obzirom na ciljanu skupinu, ali se čini pomalo nespretno ako gledamo kvalitetu scenarija. Osim ubojstva koji je glavna tema, serija na zanimljiv i domišljat način razotkriva tjeskobu jedne tinejdžerke.

Moram priznati da likovi nisu najdetaljnije napisani, ali su dovoljno simpatični da se vežete za njih, a posebno za Pipu. Kroz šest epizoda otkrivamo zajedno s njom tko je ona zapravo, te što je njezina prava motivacija za traganjem istine koja okružuje ubojstvo mlade školske kolegice. Ova moderna misteriozna triler serija jeste mračna, ali je u isto vrijeme zaista zabavna. Scene gdje vidimo tinejdžere kako jednostavno uživaju u druženju su savršen kontrapunkt ubojstvu koje je u središtu svega. Još nešto što me oduševilo u seriji jeste kako su napisani likovi za koje mislimo da su osumnjičeni za ubojstvo. Interesantni likovi sa osebujnim karakternim crtama, doprinose ovoj tinejdžerskoj seriji na način da na trenutke zaboravimo da gledamo ozbiljnu dramu. Posebno je važno za istaknuti odličnu mladu glumačku postavu koja vas zaista očarava iz scene u scenu, te bez koje serija ne bi bila ovoliko gledljiva kao što jeste.

Emma Myers koju smo imali priliku bolje upoznati u seriji Wednesday, utjelovljuju glavni lik tinejdžerke Pip Fitz-Amobi. Inteligentna i znatiželjna, Pip odluči za svoj veliki projekat u školi ponovno iskopati slučaj ubijene školske kolegice jer smatra kako istina nije izašla na vidjelo. Myers je iznimno šarmantna mlada glumica koja je dosljedna svojem liku, te koja promjene u Pip iznosi na suptilan i zreo način. Glumac Zain Iqbal igra lik Ravija Singha koji pomaže Pip u pronalasku istine. Iqbala nisam nikada prije imala priliku gledati, ali zaista na dojmljiv način igra lik Ravija, te jednako kvalitetno kao Myers. Njegova glumačka igra je toliko prirodna da imate osjećaj kako je on zaista taj lik- iskren, šarmantan, i dobar. Ostatak glumačke postave je jednako dobar, te je zaista sjajno gledati nove mlade glumce i glumice kako osvajaju streaming platforme.

A Good Girl's Guide to Murder je odlična teen misteriozna triler serija koja je ipak mnogo više od toga. Sa zanimljivim likovima, pričom, te samim načinom na koji je ista ispričana, seriju ćete pogledati u jednom dahu. U moru novih TV djela i filmova ovog ljeta, mogu reći da je A Good Girl's Guide to Murder u mojih top pet favorita za pogledati ovog kolovoza.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS