"Žene su trofeji"

Slavna holivudska glumica obrušila se na Hollywood i kolege: "Tri glumca su se natjecala koji će me prvi imati!"

Kathleen Turner (Foto: Getty) Getty 1/5 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Glumica Kathleen Turner osvrnula se na seksizam u Hollywoodu, a nije imala riječi hvale ni za neke slavne kolege.

64-godišnja američka glumica obrušila se na Hollywood.

Radi se o Kathleen Turner koja se proslavila 80-ih godina prošloga stoljeća u filmovima "Tjelesna strast" i "Lov na zeleni dijamant".

A u jednom nedavnom intervjuu glumica je izazvala veliku raspravu na internetu nakon što se obrušila na Hollywood i njegovu mračnu stranu, ali i na neke kolege. Tako je otkrila kako se na početku karijere konstatntno osjećala kao "seksualna meta" i "trofej" te kako Hollywood na žene gleda isključivo kao "vlasništvo koje treba biti iskorišteno".

Kathleen Turner (Foto: Getty) Foto: Getty

Tako je ispričala I kako je između tri holivudska glumca postojalo natjecanje "tko će je dobiti prvi", a radilo se o Michaelu Douglasu, Jacku Nicholsonu i Warrenu Beattyju, no otkrila je kako niti jednom to nije pošlo za rukom. Iskritizirala je i neke svoje kolege, posebno Elizabeth Taylor i Nicolasa Cagea.

Za Elizabeth je otkrila kako smatra da nije bila kvalificirana za ulogu u filmu "Tko se boji Virgnije Woolf?", već da je bila grozna, dok je za Nicolasa Cagea otkrila kako je užasni kolega koji sa svojim ulogama radi što on hoće, a redatelji mu to dopuštaju. Barem je tako bilo na setu zajedničkog filma "Peggy Sue se udala".

Nije imala riječi hvale niti za ekipu sa seta legendarne serije "Prijatelji" u kojoj je glumila transseskualnog oca slavnog Chandlera Binga. Istakla je kako su se glavne zvijezde međusobno družile te nisu bile nimalo ljubazne prema pridošlicama. "Oni su bili mala, čvrsta grupa, a nitko sa strane nije im bio važan", istaknula je u intervjuu.

Kathleen Turner (Foto: Getty) Foto: Getty

Otkrila je i kako joj godinama nisu nudili velike uloge jer je izgubila ljepotu, a osvrnula se i na glasine kako je ona zapravo ta s kojom je teško raditi. "Kad muškarac dođe na set i kaže 'evo kako ja vidim da ćemo ovo završiti', ljudi misle da je odlučan i čvrst. Kad to napravi žena, svi pomisle 'o ne, evo je opet!'".

Internet raspravlja i o tome na koju je slavnu glumicu mislila Kathleen kad je rekla da "u svakoj ulozi već 20 godina izgleda isto". "Uvijek sam se odupirala igrati jednu te istu vrstu uloga. Ona je jedna od najbogatijih žena u Hollywoodu, ali ja bih se upucala da sam poput nje i da ljudima dajem samo ono što od mene očekuju", zaključila je. 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS