okružen je prijateljima i obitelji

Novi prizori nekadašnjeg predsjednika nisu laki za gledati, prije nekoliko dana proslavio je 100. rođendan

Jimmy Carter - 14 Profimedia 1/20 >> Pogledaj i ovo +9 Galerija

Bivšeg američkog predsjednika ne viđamo često u javnosti, a sada je isplivao video na kojemu je s obitelji gledao svečanost za njegov rođendan.

Jimmy Carter, bivši američki predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir, u utorak je proslavio 100. rođendan.

On je bio 39. američki predsjednik, a mandat je obavljao od 1977. do 1981. godine, kao član Demokratske stranke. Prije toga je bio guverner Georgije i senator te države.

Nakon odlaska iz Bijele kuće 1981. godine, on i supruga su u Atlanti osnovali globalni neprofitni centar Carter, koji se bori protiv zanemarenih tropskih bolesti, promiče mirno rješavanje sukoba i nadgleda izbore širom svijeta. To su razlozi i zbog kojih je dobio Nobelovu nagradu za mir 2002. godine.

U posljednje vrijeme ga nemamo priliku često vidjeti jer se nalazi na palijativnoj njezi. Ipak, video bivšeg predsjednika je isplivao u javnost.

Video možete pogledati OVDJE.

Za rođendan mu je priređena prava svečanost, a obitelj i prijatelji bili su uz njega dok je u invalidskim kolicima promatrao svečani prelet aviona.

Inače, bio je u braku s Rosalynn Carter, a ona je preminula u svibnju prošle godine. Zajedno su proveli 77 godina, a često su ih nazivali i najdugovječnijim prvim parom.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Naša glumica ne skida osmijeh uz novopečenog supruga, pokazala je i poveći trudnički trbuh!

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Zanimljivosti Slavni par nakon glamuroznog vjenčanja uživa na medenom mjesecu, i to u Dubrovniku, osvanule su prve fotke!

Pojavila se eksplicitna snimka slavnog muškarca i ozloglašenog repera? Strani izvori tvrde da je ta osoba užasnuta!

Svi su stali uz BiH nakon katastrofalnih poplava, srpska pjevačica otkrila kako će ona pomoći unesrećenima

Preslatke trenutke para zasjenio je isklesani torzo glumca koji ima 53 godine, obožavateljice se žale: ''Da sam bar ona!''

Povezana vijest Celebrity Svi su stali uz BiH nakon katastrofalnih poplava, srpska pjevačica otkrila kako će ona pomoći unesrećenima

Povezana vijest Celebrity Nina Badrić nakon razarajućih poplava u BiH želi pomoći unesrećenima, evo što je predložila!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS