Tko se sjeća ove pjesme?

Sestre koje su osvojile svijet zaraznim hitom i posebnim plesom odjednom su samo nestale, evo što se o njima danas zna

showbuzz DNEVNIK.hr

Grupa Las Ketchup pojavila se na sceni sada već davne 2001. godine, a godinu kasnije izbacile su singl zbog kojeg su još danas poznate u svijetu.

Sestre Lucia, Lola i Pilar Muñoz prije dvadeset su godina osvojile svijet hitom "The Ketchup Song (Aserejé)", uz koji su imale i prigodnu koreografiju, a nestale su sa scene gotovo pa brže nego što su se pojavile.

Djevojke su inače kćeri flamenco glazbenika Juana Manuela Muñoza Exposita, poznatog po imenu El Tomate, a na sceni su se pod imenom Las Ketchup pojavile nakon što ih je otkrio producent Manuel Ruiz i potpisao s njima ugovor za vlastitu diskografsku kućuu.

Pjesmu "The Ketchup Song (Aserejé)" su snimile početkom 2002. godine te je ubrzo postala hit diljem svijeta, pa čak i u SAD-u. Iako su im mnogi predviđali međunarodnu karijeru, sestre to nisu uspjele ostvariti.

Nakon prvog hita povukle su se iz javnosti kako bi radile na novoj glazbi, a u tom je periodu Pilar rodila te je bend zbog privatnih razloga jedno vrijeme bio na pauzi. Pridružila im se i četvrta sestra Rocio, s kojom su se pojavile 2006. godine na Eurosongu, na kojem su predstavljale Španjolsku, no završile su na 21. mjestu.

Nakon velikog proboja na svjetsko tržište nisu napravile više nijedan hit, no ostat će zapamćene po pjesmi koja je bila jedan od najvećih europskih hitova 2002. godine. Djevojke još uvijek nastupaju u svojoj državi, no svjetska slava je, čini se, daleko iza njih. Posvetile su se obiteljskom životu, a planove o novim pjesmama posljednjih godina nisu otkrivale.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS