'Još gorim od tebe'

Teška industrija uskoro na Zagrebačkom festivalu - 'San se i ostvario'

showbuzz DNEVNIK.hr

Teška industrija na Zagrebačkom festivalu izvest će svoj hit 'Još gorim od tebe'.

1. Uskoro nastupate na 62. Zagrebačkom festivalu, koji će se održati 16.01., u Zagrebu. Sa kojom pjesmom će te nastupiti i kako teku pripreme za nastup?

Teška industrija nema praksu nastupanja na sličnim manifestacijama, ali ovaj pozitivni pomak sa Zagrebačkim festivalom učinio je da smo se prijavili i izborili plasman u tako jakoj konkurenciji... Izvodimo pjesmu našeg gitariste Vedada Hadžiavdića, 'Još gorim od tebe'. Ovih dana imamo intenzivne probe i sve teče po planu. Veselje je nastupiti 'In live u živo'.

Damir Kedžo na Zagrebačkom festivalu: 'Čekao sam ovakvu pjesmu godinama'

2. Zagrebački festival prošle godine unio je velike promjene te napravio veliki korak naprijed u organizaciji, scenografiji, režiji i produkciji. Što vama osobno znači nastup na ovom festivalu?

Kao dijete sam obožavao gledati na TV festivale 60.tih i 70.tih taj festival je bio zaista najbolji u bivšoj drzavi. Jako sam želio jednom i zasvirati na njemu. I evo moj dječački san se i ostvario. Naravno od prošle godine desio se izuzetan pomak u svim pogledima, a ponajprije u kvaliteti pjesama i izvođača. I zato smo tu i dajemo mu podršku.

3. Pjesme festivala postigle su također i veliki uspjeh na službenoj nacionaloj listi HRTOP40.Da li vam je drago da su pjesme prepoznate kod slušatelja i publike koja je najbitnija?

Mislim da bi ga mediji i radio stanice mogli malo i više pratiti, ali i ovo je već jako puno u odnosu na druge slične manifestacije.

4. Na čemu trenutno radite, neki novi projekti i koji su vam planovi za 2015. godinu?

Nakon uspješnog slavljeničkog koncerta u Lisinskom 2013. god. kad smo obilježili 40 godina, ukazala se želja da slične koncerte napravimo u Ljubljani,Beogradu, Skoplju, Podgorici, Novom Sadu i Sarajevu...Paralelno ćemo na proljeće izdati novi autorski album na kojemu će se naći i ova pjesma. I naravno od svega što najviše volimo su svirke i samo svirke pred našom vjernom publikom koje nije tako malo. To se potvrdilo i za doček 2015. godine u Livnu, kada je na -15 gradski trg bio potpuno ispunjen. Ako se po jutru dan pozna čeka nas još jedna uspješna godina...
I na kraju drago nam je što sudjelujemo na ovogodišnjem Zagrebačkom Festivalu, i nije skromno ako kažemo da imamo želju i pobjediti :)
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS