FASHION POLARITIES

Pet kolekcija mladih autora na Fashion Incubatoru:

showbuzz DNEVNIK.hr

Predstavljamo i program dvanaeste sezone Portanova Fashion Incubatora, koja će se održati 3. studenoga 2012.g. u osječkom trgovačkom centru Portanova pod tematskim nazivom „FASHION POLARITIES“.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Prvi puta javno će biti prikazano pet kolekcija čije su autorice ušle u finale prvog i najvećeg natjecanja za mlade modne kreativce kao i dvije gostujuće kolekcije prošlogodišnjih pobjednica. Svojim će se autorskim revijama u natjecateljskom dijelu večeri predstaviti Andreja Anić, Katarina Mamić, Tina Spahija, Tatjana Pantoš i Valinea Vinger.

Tatjana Pantoš na Portanova Fashion Incubatoru prikazat će kolekciju inspiriranu ženskim tijelom. Za isticanje siluete koristila je sjajnu umjetnu kožu čiju ženstvenost pojačava mekoća krzna, a linije tijela su dodatno naglašene crnim trakama raznih oblika.

Katarina Mamić u Osijeku će se predstaviti kolekcijom „Spot the knot“, u kojoj je gotovo u potpunosti zanemarila konstrukciju i haljine stvarala direktno na krojačkoj lutki igranjem s raznim čvorovima. No, na svakom modelu ipak se pojavljuje jedan skrojeni dio te je cjelokupni dojam ravnoteža konstrukcije i dekonstrukcije, čiste i stroge plohe prema reljefnoj i razigranoj.

Tina Spahija stvorila je spajajući geometrijsku formu s osnovnim bojama; crvena, zelena, žuta, plava. Bojama je dizajnerica istaknula „dobru“ i „lošu“ stranu svakog modela, što ju je dovelo do zaključka da cijela kolekcija ima karakter super junaka te ju je nazvala „Colored Warriors“.

>> Mladi umjetnici na jednom mjestu - Uskoro Fashion Incubator!

Valinea Vinger u Portanovu dolazi s unisex kolekcijom kojom dominiraju bijeli kaputi, dok je ostatak odjeće crne boje. Inspiraciju je dizajnerica pronašla u likovnim elementima kojima razigrano tvori asimetrične forme u crno-bijelom kontrastu.

Kolekcija s kojom se Andrea Anić nastala je kao nastavak diplomskoga rada. Inspiracija joj je karirani uzorak i žensko tijelo, odnosno struk koji dizajnerica voli isticati zbog ženstvenosti siluete

PROGRAM PORTANOVA FASHION INCUBATORA
Subota, 3.11.2012.g.Početak programa u 20.30h

Natjecateljice:

o ANDREA ANIĆ

o TINA SPAHIJA

o TATJANA PANTOŠ

o VALINEA VINGER

o KATARINA MAMIĆ

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS