Vokalni ansambl Brevis

Osječanke je filmić na Youtubeu odveo u New York!

showbuzz DNEVNIK.hr

Osječki Vokalni ansambl Brevis za sada je jedini hrvatski zbor koji je prošloga tjedna nastupio u Carnegie Hallu u New Yorku.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Tamo su otputovali na poziv koncertne agencije Distinguished Concerts International New York da nastupe kao posebni gosti na koncertu posvećenom skladateljskom opusu Karla Jenkinsa.

>> Dosad neviđeno: Virtualni zbor koji je oduševio milijune!

'Za poziv je zaslužna snimka s YouTubea skladbe 'Adiemus' koju su osječke brevisice izvele na Osječkom ljetu kulture 2010. godine. Koncertu je nazočio i sam skladatelj koji je bio osobito zadovoljan našom izvedbom', rekla je dirigentica VA Brevis Antoaneta Radočaj Jerković.

>> Prvi put u povijesti je jedan hrvatski zbor pozvan u Carnegie Hall

Pred newyorškom publikom Osječanke su se predstavile u dva navrata. Dok su u prvom dijelu koncerta zajedno s međunarodnom zborskom postavom iz Amerike i Australije uz pratnju simfonijskog orkestra DCINY izvele skladbu Karla Jenkinsa 'The Armed Man, A Mass for Peace', u drugom su dijelu dobile priliku za samostalni nastup uz klavirsku pratnju Davora Dedića s repertoarom hrvatskih zborskih skladbi.

Na programu su im bila djela skladatelja Josipa Hatzea, Borisa Papandopula i Slavka Zlatića, a izvele su i skladbu 'Adiemus' Karla Jenkinsa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS