Kako im se to samo potkralo!

Nevjerojatne greške u vašim omiljenim filmovima!

showbuzz DNEVNIK.hr

Za neke od njih jednostavno ne možete vjerovati da su se dogodile. Neke će vam možda biti manje srašne. No, htjeli ili ne - one su tu. Predstavljamo filmske graške u vama omiljenim filmskim naslovima.

Odjel za umjetnost 'ušuljao' se u scenu filma 'Dan neovisnosti'. Naime, tijekom Davidova monologa u Području 51, gdje je pijan oplakivao sudbinu planeta, vidi se kanta s natpisom 'Art Dept.' odnosno 'Odjel za umjetnost'. Postavlja se stoga pitanje ima li 'top secret odjel' svoje dizajnere ili je neki umjetnik na setu zaboravio spremiti kantu za smeće.

Lik u filmu 'Goonies' prisjeća se zastrašujuće avanture koja se zapravo nikad nije dogodila.



Na kraju filma Data ispriča novinarima kako je najstrašniji dio avanture bila borba s divovskom hobotnicom. No, problem je taj što je ta scena izbrisana iz filma koji se prikazivao samo u kinima i nije se vidjela sve dok Disney Channel nije emitirao film 1990. godine.

Porsche se pretvorio iz razbijenog u potpuno novi u filmu 'Commando'.

'Commando' je doživio komercijalni uspjeh koji je Arnolda Schwarzeneggera profilirao kao akcijskog junaka. No, u njemu je toliko grešaka da ih je teško pobrojiti. U ovom slučaju Porsche Johna Matrixa, koji je bio itekako vidljivo oštećen, u idućoj sceni postaje potpuno nov.



Kola koja su se u filmu 'Gladijator' prevrnula pokazala su i ne tako stari spremnik goriva koji zapravo nije ni postojao u to vrijeme. Iako su Rimljani bili zaslužni za mnoga postignuća - poput cesta i kanalizacije, ipak gorivo i vožnju na njega tada još nisu izumili.

Bijeli kombi pojavljuje se u filmu 'Braveheart'. Iako je dosad u ovom filmu pronađeno mnogo grešaka, među kojima je bilo i gumeno oružje, ovo je ipak jedna od najvećih.

Ni kultni 'Pulp Fiction' nije lišen grešaka. Tarantino je možda perfekcionist, ali i njemu se potkrade poneka greška. U ovom slučaju radi se o rupama od metaka koje se mogu vidjeti na zidu iza Julesa i Vincenta i prije nego što njihova žrtva neuspješno zapuca na njih dvojicu i, naravno - promaši. Ovaj 'čudesni' trenutak inspirira Julesa na govor o svom životu kao plaćenom ubojici.



Zanimljiva je scena u filmu 'North by Northwest' u kojoj dječak začepi uši prije pucnja. Riječ je o jednom od najboljih Hitchcockovih filmova koji će ujedno biti zapamćen i po ovoj legendarnoj filmskoj greški.


U filmu 'Jurassic Park' mnogo je grešaka. U priloženom videu pogledajte neke od njih.


Django je u filmu 'Django Unchained' nosio sunčane naočale koje zapravo u SAD-u nisu postojale sve do 1929. godine. S obzirom da je radnja filma smještena u 1858. godinu, ovo se može smatrati još jednom filmskom greškom.

Nevjerojatna greška potkrala se u filmu 'T3: Rise of the Machines'. Naime, broj na zrakoplovu Cessna mijenja se od trenutka polijetanja pa do stanja u zraku. Pogledajte.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS