'Mate radi juhu od luka - On je mene kopirao'
Danas se kanidatima u Masterchef kuhinji ostvarila želja: sudjelovati u Gastroakademiji.
Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!
Dinu je na početku asistirala Ines, a zatim i drugi kandidati. Mate je za svoju juhu od luka radio nešto slično bruschettima na što je stavio ribani sir. Luk za juhu se dinstao dok se nije karamelizirao te je zatim dodao vodu i lovorov list. Kod serviranja je dodao kap maslinovog ulja.
Paella je jelo koje potječe iz Valencije. Danas ju je Mate radio s lignjama umjesto s puževima. 'Postoji puno verzija. Vjerojatno se i sami svađaju koja je izvorna.', objasnio je. Sastojci za paellu koju je danas pripremao su piletina, bijelo vino, riža, pileći temeljac, chilli, kobasica, lignje, grašak, ružmarin... Dino je nakon zelenih cappellettija i crnih lazanja radio bijele njokete i pokazao kako se punjena tjestenina može preoblikovati u tortelline. Nakon toga su završavali svoja jela.
>> Dino Ivani: 'Jesi li ti to zakolutala očima?'
Palfi – zaljubljenik u francusku kuhinju
Marko Palfi je danas naučio da u tjesteninu ne ide sol, radio je dosad s malo soli, ali mu ovo ima smisla. Crnu tjesteninu je doma već isprobao, a za zelenu misli da mu je supruga radila. Bio je u Španjolskoj i probao paellu, ali ne može reći da je oduševljen. Draži mu je obični rižoto.
'Meni je osobno francuska kuhinja vrh svega, kolijevka moderne gastronomije. Zaljubljenik sam u sve to: maslac, vrhnje, bogati umaci, meso, plodovi mora, svježe namirnice i lijepa francuska vina.', iskazao je Palfi svoju ljubav prema francuskoj kuhinji. Misli da bi Gastroakademije uvijek trebale biti koncipirane na način da kandidati pomažu. Danas mu je bilo sjajno i poučno te se nada da će toga biti još.
Ivana bi voljela da je u današnju Gastroakademiju netko došao, ali budući da je Dino dijelom Sicilijanac ima talijansku kuhinju u sebi. Znala je kako se radi crna tjestenina, ali je radila crvenu. 'Mate radi juhu od luka jer je vidio od mene. On je mene kopirao', rekla je u šali. Nikoli je super što je Dino radio s istim namirnicama kao i kandidati u Kutiji iznenađenja. 'Svidjelo mi se što smo danas kuhali skupa s njima, a ne za njih.', kaže. Meso i morski plodovi u kombinaciji su mu poznati od prije. 'Da smo barem prije Kutije iznenađenja imali ovakvu Gastroakademiju!', rekao je. Malo su mu se tresle ruke dok je slagao tanjur s Dinom jer mu je 'bio bad da nešto ne zezne'.
Petri Plantak je danas bilo sve zanimljivo i naučila je pregršt stvari. 'Konačno, bilo je i vrijeme da nam daju priliku da im pomažemo, imala sam osjećaj kao da smo obitelj!', izjavila je.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook