Isprobajte ga

Recept za čarobni tart doznajte ovdje!

showbuzz DNEVNIK.hr

Glumice Larinog izbora, Doris, Jagoda i Jana, prijepodne na setu provodile su sasvim uobičajeno. Ponavljale su tekst za iduću scenu i ni najmanje nisu slutile da im se sprema iznenađenje. A onda je došao on...

Pobjednik kulinarskog showa Masterchef - Nikola Lesar, odlučio je djevojke iznenaditi za Dan žena i počastiti ih pravom slastičarskom poslasticom - tartom.

S obzirom da se tijekom Masterchefa Nikola dokazao u spravljanju ukusnih i jedinstvenih slastica, ne sumnjamo kako je ovaj tart bio i više nego gastronomski užitak.

Privlačan je izgledom, a svakako i okusom. Ukoliko ga želite probati, evo recepta po kojem ga možete složiti.



Tart za Dan žena – Nikola Lesar

Tijesto:

300g brašna (50:50 Oštro/Glatko)
200g maslaca
100g šećera u prahu
1 žumanjak
prstohvat soli
vanilija (1x pod)

-Tijesto zamijesiti s navedenim sastojcima u jednu homogenu smjesu. Ostaviti 30ak minuta u hladnjaku.
-Nakon što je tijesto odležalo u hladnjaku, valjati ga do željene debljine (ne predebelo, ne pretanko) i stavimo u male kalupe koje smo prethodno namazali s malo maslaca. Dno tijesta probodemo vilicom i stavimo u pećnicu na cca 190c i pečemo do pola - znači ne do kraja, do pola pečenja. Izvadimo iz pećnice, te stavimo sa strane. Tijesto neka ostane u kalupima pošto ćemo ga puniti još jednom i dovršavati u pećnici.

Čokoladni Filling:

225g čokolade (po izboru, za kuhanje)
230g maslaca
70g kakaa
prstohvat soli

1*= navedene sastojke staviti u zdjelicu i otopiti u par navrata u mikrovalnoj, na laganoj voltaži, u par navrata.

6 jaja
250g šećera
50g milerama

2*= navedene sastojke pomiješati zajedno, samo da se spoje.

1+2 = zajedno spojiti prvu i drugu smjesu i promiješati mikserom.

Dobivenu smjesu uliti u prethodno polu pečeno tijesto i nastaviti peči u pećnici na 170c dok nije pečeno.

Nakon što je pečeno, ohladiti na sobnoj temperaturi i izvaditi iz kalupa.

Krema od malina:

450g malina
0,5l vrhnja za šlag
4 listića želatine
100g mascarponea

Pripremiti coulis od malina - kratko prokuhati u pekmezastu smjesu maline, sa malo šećera. Izblendati, te nakon toga procijediti kroz sito da se riješimo sjemenki.
Napraviti šlag od 0,5l vrhnja za šlag, te u njega lagano dodati naš coulis od malina i 100g mascarponea te 4 listića želatine.

Ukrasiti gotove tartove sa dobivenom kremom (kroz dresir vrećicu) i par komadića svježeg voća i par listića mente.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS