Kratki vodič

5 razloga za praćenje najgledanije serije u Hrvata!

showbuzz DNEVNIK.hr

Dinamična, zabavna, prepuna tradicijskih elemenata, turska i romantična... ovo je 5 razloga zbog kojih zasigurno gledate Silu.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Ukoliko još uvijek niste počeli gledati ovu uzbudljivu tursku seriju koja svojim atraktivnim sadržajem oduševljava gledatelje Nove TV, a to napokon želite, evo kratkog vodiča koji će vam olakšati upoznavanje s radnjom.

U ovom članku imate priliku upoznati se s likovima iz serije koja se od nedjelje do petka emitira na Novoj TV od 20 sati.

Važno je naglasiti, a to će posebno cijeniti oni nestrpljivi gledatelji, kako nove epizode unaprijed možete pogledati na platformi Oyo.hr.

No, krenimo s upoznavanjem glavnih likova


Sila je vesela i vedra djevojka koja živi u Istanbulu, sve dok joj na vrata ne pokucaju biološki otac i brat. Kako bi se spasila brata Sila se prisilno udaje za agu Borana, a od tada njezin život postaje pakao. Ona je djevojka koja voli strastveno, ali s još većim žarom može prezirati svoje neprijatelje.

>> Zaručnik ju je prevario s prijateljicom: 'Voljela bih ljubav poput Siline'



Boran je aga što znači vladar svog plemena. Boran je autoritaran muškarac koji unatoč pritisku plemena zastupa liberalne ideje. Uvijek pronalazi ravnotežu između zastarjelih običaja i ideja modernog svijeta. Boran je u prošlosti bio oženjen i zaljubljen u Jezdu koja si je upravo zbog običaja oduzela život.

>> Znate li zašto je Boran - AGA?



Narin je Boranova sestra koja se potajice uda za Silinog brata Azada. Zbog toga život joj prema plemenskim običajima visi o koncu. Narin je blaga djevojka koja izuzetno cijeni svog agu i brata Borana.

Azad
je nepromišljen i smatra da njegova sestra Sila ne zaslužuje bolji tretman. Sebičan je i ne pomišlja na posljedice svog djelovanja.



Džihan je Boranov bratić koji je oduvijek ljubomoran na svog agu. Stalno pronalazi načine kako bi umanjio njegovu vladavinu među plemenom. Splektaroš je i glavni pokretač svih problema u plemenu.

Bedar je Silina biološka majka koja poštuje običaje. Ona je blaga srca i voli svoju djecu.

Dželil je Silin otac koji smatra da se običaji moraju poštovati. Slabije ne poštuje i smatra da mlađa kćerka nema pravo na obrazovanje zato što je žena.

Znate li o čemu se radi u seriji?

Radnja serije se događa u Mardini, gradu jugoistočne Turske koji je poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Serija je u Turskoj bila popularnija od Asi koja se prikazivala u isto vrijeme. Naslovnu ulogu tumači prelijepa Cansu Dere (Ezel). Muškog protagonista utjelovio je najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt.

Silu je sudbina u dobi od tri godine otrgnula od doma i obitelji i odvela u Istanbul. Iako su Silini korijeni na istoku, ona je odgojena u modernom zapadnom svijetu. Pojam 'razmjena mladenaca', s kojim se Sila nikad nije susrela, u potpunosti mijenja tijek njezina života.

Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, na silu je udaju za poglavara plemena, naočitog Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Sila u golemoj kući postaje zarobljenica nesmiljenih pravila.

Iz dana u dan kuje planove za bijeg, no nije svjesna da je ono od čega zapravo pokušava pobjeći beznadna ljubav prema svom novog suprugu agi Boranu. Boran je bogati zemljoposjednik i aga koji se samo iz poštovanja, i kada je to potrebno, pokorava običajima i tradiciji.

Želimo vam da uživate u gledanju Sile, a sve što vas zanima možete nas pitati na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS