Tajna Zijada Gračića

Kako je legendarnom glumcu uspjelo održati 40 godina dugu besprijekornu karijeru bez ijednog skandala?

Zijad Gračić uskoro će proslaviti četrdeset godina zvjezdane karijere. Iza njega su brojne sjajne kazališne uloge, ali i one na malim ekranima, gdje smo ga gledali u legendarnim serijama ''Putovanje u Vučjak'' i ''Ptice nebeske''. Kako mu je uspjelo ostvariti besprijekornu karijeru bez ijednog skandala, otkrio je Ani Veli za In magazin.

Iza Zijada Gračića je radno ljeto. S predstavom ''U zajedničkom stanu'' oduševljavao je publiku duž jadranske obale, a evo i savjeta koji bi dao svakom budućem glumcu.

''Mora prepoznati u sebi da je to posao koji zaista želi raditi, a kada ga počne raditi da se preda jer to je poziv, to nije posao, to je predaja, ali i da čuva svoju osobnost. Nedavno sam pročitao, i svidjela mi se ta rečenica, kad izgubiš obraz, onda nemaš više što izgubiti. Znači, s tim nečim ići kroz ovaj posao. Sve se vidi n pozornici. Znači, između titule dobar čovjek i dobar glumac, birate ovo drugo, ajmo reći - dobar čovjek'', govori Zijad. 

Prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama zaigrao je 1980. godine. 42 godine protekle su doista brzo pa mu se i danas čini kao da je to bilo jučer. Iza njega je perspektivna karijera bez ijednog skandala. 

''Jednostavno, ja sam imao tu sreću da sam  nakon Akademije samo prešo ulicu i došao u HNK. Trudio sam se biti samo u društvu ugodnih ljudi, a kada je došlo vrijeme, osnovao sam obitelj i svo vrijeme izvan kazališta najviše provodio s njima. Potekao sam iz takve obitelji, njegujem takvu obitelj i sada učim djecu da je to nešto najvrijednije u ljudskom životu, znači ne lunjati okolo, nego nakon psola doma, sve u svoje vrijeme'', priča Zijad. 

Jedno od najvećih životnih i karijernih iskustava stiglo je u doba korone, kada je prošao na audiciji za finski film i gotovo dva mjeseca proveo snimajući u Estoniji.

Cijeli razgovor i sve što je otkrio o tome, pogledajte u prilogu In magazina!

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/17 >> Pogledaj i ovo +13 Celebrity Bivša srpska snaha u 42. godini dobila dijete s novim dečkom, izabrali su mu pomalo neobično ime

1/9 >> Pogledaj i ovo +5 Celebrity Holivudska miljenica objavila fotografiju ispod tuša, a za to je imala dobar razlog: "Jedva čekamo!"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS