Smišljao ga je mjesecima

Kultni hit "Linđo" je Juricu Popovića i Matiju Vuica vinuo u visine, a evo od čega ih je i spasio kada su se oboje vratili s ratne fronte!

U 65. godini života iznenada nas je napustio legendarni glazbenik Jurica Popović. Skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent, bio je i osnivač Trotakt projekta, kao i grupe Gracia. Jurica je bio i životni partner naše poznate dizajnerice i glazbenice Matije Vuice.

Tišina se nadvila nad glazbenom scenom, nakon iznenadnog odlaska iznimno talentiranog umjetnika Jurice Popovića. Njegova glazba bila je dirljiva priča o ljubavi, promjenama i životu. Na njegovu posljednjem albumu "Preslagivanje" otvorio je vrata svoje duše.

"Preslagivanje, odnosi se u principu na mene. Znači, odlučio sam promijeniti neke stvari u životu. Dotičem se i toga kako izgleda zadnja polovica našeg života i što bi u njoj trebalo raditi i kako se postaviti.
Jedna od težih odluka koje bi trebao napraviti je znači reći ne. Mislim da u startu trebamo više voljeti sebe.  Ako volimo sebe, onda ćemo lakše znati reći i ne", izjavio je Jurica.

Jurica je osnivač grupa Trotakt projekt i Gracija, u kojima su, on i njegova voljena Matija Vuica, s kojom je ispisao jednu od najdirljivijih ljubavnih priča Lijepe naše, stvorili hitove koji će živjeti generacijama. Životni partneri proveli su zajedno gotovo pola stoljeća, dijeleći profesionalni i emotivni život.

"Dugo godina smo zajedno muzicirali, on komponirao, ja pjevala i dan danas to isto radimo", izjavila je Matija u jednom od intervjua. 

"Sve misli koje dođu mogu se odmah prenijeti drugoj osobi, dakle ne mora se čekati danima, tjednima ili sutra da bi se s nekim s kime se radi, moglo doći do interakcije. Tako da je idealna kombinacija ako je posao i veza u jednom", smatrao je Jurica.

Njihov najpoznatiji hit Linđo vinuo ih je u glazbene visine. Jurica ga napisao po povratku s fronte.

"Budući da smo se vratili iz Metkovića, ja kao dragovoljac Domovinskog rata, Matija kao ratni urednik Radio Metkovića bez iti jedne kune i molio sam Boga da se nešto dogodi, smišljao sam mjesecima što bi to trebalo biti i onda se iskristalizirao Linđo koji nas je spasio, pomoću kojeg smo vratili dugove", otkrio je Jurica jednom prilikom.

Njegova posljednja pjesma gotovo proročanski nosi naziv "Skalini života. Neka ti bude laka glazbena staza, dragi Jurice, dok nastavljaš svoje putovanje. A tvoje note ostaju zauvijek, podsjećajući nas na snagu ljubavi koju si dijelio sa svijetom.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS