''imam divnog muža''

Naša glumica o borbi s ADHD-om u trudnoći: ''Tražila sam pomoć na razne načine...''

Karikatura operne pjevačice, glumice i redateljice Buge Marije Šimić Milošev još nije zaživjela. Kada i bi, ta mlada umjetnica ne bi imala ništa protiv. O svemu rado govori, pa tako i o trudnoći, u kojoj trenutačno uživa usprkos ADHD-u s kojim se bori. Najveća joj je potpora suprug Matej, a je li sve spremno za dolazak sina, otkrila je našem Davoru Gariću za IN magazin.

Opera za djecu ''Gita i skriveni svijet'' govori o osjećajima s kojima se i najmlađi susreću, no nisu im baš najdraži - strah, tuga i ljutnja. Autorski tim nakon premijere nije krio zadovoljstvo.

''Kako ja kažem - položili smo! Oni su nam glavni test. Mislim da te oči koje ne trepću i to koliko žele uć' u scenu govori sve o predstavi i to mi je najvažnije'', govori Buga Marija Šimić Milošev. 

''Upozoravali su me da su djeca najzahtjevnija publika, i ovo sad mi je prvo iskustvo - potvrđujem. Moraš stvarno non-stop bit atento i spreman na sve'', dodala je glumica Iva Jerković Oreški. 

''Mislim da se opera savršeno uklopila, ja kažem da je opera najbliža djeci jer upravo taj krik... Djeca prvo što naprave je da vrisnu. Ja kažem da je opera umjetnički krik. Kad im se prezentira na ovaj način, da nije edukativno na način 'evo, ovo je opera', nego jednostavno oni to odmah prihvate 'aha, ovo je dio predstave, ova teta pjeva' i njima je to najnormalnija stvar na svijetu", smatra Buga. 

Predstavu je osmislio Bugin suprug, glazbenik Matej Milošev.

''Baš uživam raditi s njim i jako je uzbudljivo. Nekad bude 'OK, sad moramo profesionalno', ali je zapravo jako zabavno i mislim da smo dobar tim. On je bio izvan sebe kad je prvi put došao gledati... Meni je lakše jer sam gradila predstavu, on je zadnji put predstavu vidio na papiru i sad je ukoračio u ovo sve što smo napravili i bio je potpuno izvan sebe, tako da mislim da je zadovoljan! Nek' proba reći da nije!'' šali se Buga.

Sve se to odvija u blaženom stanju. Buga Marija u sedmom je mjesecu trudnoće.

''Baš imam sreće! Meni je stvarno trudnoća školska i jako mi je lijepo. Ako je ovako biti trudan, što se mene tiče, može još. Mogu samo pokucati o drvo i reći hvala svemiru da imam tako prekrasno iskustvo stvarno'', priča Buga. 

Je li već sve doma roza, plavo, ime spremno!?

''Ime imamo odavno. Ime je bilo prije nego što je dijete postojalo. Ime smo riješili, tu uopće nije bilo razgovora, ali jako smo opušteni. Ja sam više štreber tip, pa idem na edukacije, čitam knjige. Više se knjige kupuju o svemu i svačemu, dojenju, porodu, roditeljstvu... Stalno mužu kažem: 'Vidjela sam jednu edukaciju na temu...' onda on: 'Dobro, i to ćemo!'''

Bugini roditelji, glumac i redatelj Ivica Šimić te popularna Bucka, glumica Vitomira Lončar, jedva čekaju postati djed i baka.

''Ona je jako uzbuđena! Ona je u šopingu! Ona je u potpunom šopingu, ali to su ove sve vrlo bitne i korisne stvari, puhalice za nos, brusilice za nokte... Moja mama je vrlo praktična, ona nas je opremila sa svim tim. Čini mi se da je ona jako uzbuđena'', govori Buga. 

Javnosti je dobro poznata Bugina borba s ADHD-om. Taj poremećaj karakterizira nemogućnost održavanja usmjerene pozornosti, impulzivnost i hiperaktivnost. U trudnoći se katkad zna i pogoršati, no nju je to zaobišlo.

''Imam divnog muža koji razumije s kim ima posla i puno sam naučila otkad sam dobila dijagnozu, tako da su neke stvari lakše. Tražila sam pomoć na razne načine, od delegiranja u poslu do organizacije kuće i slično. To je bio moj odabir da ne uzimam lijekove, ali imam sreću da radim posao kakav radim i da moj ADHD može biti jako pozitivna i korisna stvar u cijeloj toj priči'', govori Buga.

Za razliku od Vulkana, koji u njezinoj predstavi potisne emocije pa eksplodira, Buga Marija ima drugi način.

''Ja uvijek plačem! Stalno plačem, na sve plačem! Koja god emocija je u pitanju, ja plačem. Ali bar izađe iz tebe!
Da, da, to apsolutno! To kod mene nema da ću se praviti da se ne događa, ne, ne. Nema ovo ko vulkan, da ću potisnuti.. Odmah, odmah! To je plakanje na zahtjev'', priča Buga. 

Evo i Bugina savjeta kako živjeti sretnije.

''Igrati se! I to u najmanjim stvarima! Kako ću danas prijeći zebru, hoću li stati na bijelo ili na crno. Imam sreće da promatram djecu i od njih jako puno učim i samo to - kako mogu uvesti igru u najmanji dio svog dana i odjednom sve postane lakše!'' zaključila je Buga. 

Hoće li i i dijete ići u glumačke vode kao i cijela obitelj?

''Tko to zna! Netko mi je rekao: 'Aha, muž ti je muzičar, ti si glumica, znači sin će vam biti plesač', a meni se čini da bi mogao biti neki astrofizičar. Nemam pojma. Zasad je živ, to znamo! Plesač možda i bude, ali što god da odabere, bit će dobro'', zaključila je Buga. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Tijelo žene koju zovu boginjom ljepote nadmašilo je sva očekivanja, nitko ne vjeruje da ovako izgleda na pragu pedesete!

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 inMagazin Od studija građevine odustao je jer je glazba bila njegov put: ''Ne mogu se ni zamisliti...''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS