sprema veliki koncert

Od studija građevine odustao je jer je glazba bila njegov put: ''Ne mogu se ni zamisliti...''

Tomu još mnogo dijeli od 40 godina karijere, ali zato replike iz filmova o Harryju Potteru zna napamet, u karateu ima smeđi pojas, a bio je i državni prvak u latinoameričkim plesovima. Upravo posljednje dvije vještine dobro su mu došle na snimanju spota "Kriva procjena". Što novo priprema te vidi li se na svjetskim pozornicama, podijelio je s našom Dijanom Kardum za In magazin.

A ova pjesma zasigurno nije kriva procjena. Iako ima takav naziv, a možda i od njega nisu očekivali ovakvu stvar, pjesma je brzo našla put do slušatelja.

''Dobio sam jedan dobar savjet ovo ljeto, kad smo pripremali zapravo pjesmu koja inicijalno nije trebala biti ova pjesma, od jednog kolege: imaš 26 godina, možeš si dozvolit da eksperimentiraš, u neku ruku da možda čak profulaš. Na početku si karijere možeš si dozvolit takve stvari, onda sam odlučio zašto ne bi uzeo malo krivinu''. govori Toma. 

Krivine pak nije uzimao kad je u pitanju videospot, gdje je pokazao neke svoje davne naučene vještine.

''I karate i ples i odbojka i kajak i nogomet i košarka i džudo, ja sam sve prošao, ono što sam imao prilike za proć, ali karate i ples su bili dvije stvari gdje sam se najduže zadržao. Karate i sama si rekla do smeđeg pojasa. To je bilo za vrijeme osnovne škole i to je super stvar. Karate se isplatio sad kad smo snimali spot za krivu procjenu jer sam znao malo boksat, imao sam taj neki gard, a ples s druge strane, zadnji primjer je TLZP, jednostavno gdje god da se pojavim, nemam strah nemam sram plesat, zabavit se, opustit se'', kaže. 

Prvi je zato na plesnom podiju. I dok će mnoge dame reći ''blago njegovoj ženi'', ona se možda i ne bi složila.

''Čak i nije jer ja to malo i forsiram, kao ajmo plesati. Svaki put kad krene glazba idemo, ona bi nekad malo sjela, opustila se'', govori Toma. 

No opušten nitko neće biti 7. studenog, kada je Toma zakazao svoj zagrebački koncert u Petom kupeu.

''Ima uzbuđenje je već sad, iako imamo još dva mjeseca do koncerta već mi je nervoza lagana, to je možda ono što neki ne razmišljaju na taj način jer je to velika odgovornost. Ljudi trebaju kupiti kartu ti trebaš njih zabavit, trebaš im dat opravdanje za to što su došli'', kaže Toma. 

A dane do koncerta kratit će i uz najdražeg mu Harryja Pottera. Kladili bismo se da na estradi nema većeg obožavatelja ovog serijala filmova i knjiga od Tome.

''Ali zaista, doslovce otkako su te knjige krenule izlazit, a ja sam bio dovoljno svjestan, odrastao da ih mogu čitat. Išao sam na kinoprojekcije kad su premijere tih filmova još bile i odrastao sam doslovce u Hogwartsu. I dan danas mi jednom godišnje imamo Harry Potter maraton koji će doć sad taman u 11 mjesec. Knjige sam prošlu jesen pročitao po sedmi put, s tim da sam zadnju pročitao i na engleskom jer mi je postalo malo dosadno na hrvatskom čitati'', otkrio je. 

Glazba je, kaže, uvijek bila njegov put, zato je odustao i od studija građevine.

''Znaš šta ne mogu se ni zamisliti sad da ja evo stojim - ti s nekim snimaš tu intervju, a da sam ja sa strane s kacigom na glavi, s papirima i kao makni taj bager. Nije to moj život'', kaže. 

Prije nekoliko godina Toma je nastupio u jednom britanskom glazbenom showu, za koji je dobio interni poziv i među tristo tisuća prijavljenih dospio među tri tisuće najboljih. No danas priznaje kako dio svjetske scene ipak ne bi želio biti.

''Svakom glazbeniku kroz glavu prolazi - pogotovo gledali smo Ed Sheerana prije mjesec dva i kad gledaš jedan takav spektakl isto ti prođe kroz glavu, haha kako bi bilo super. To je malo nedostižno za naše podneblje. Ja bih volio ako pričamo hipotetski nastupat pred takvim publikama i s takvim produkcijama, ali ne bih volio biti dio takve scene. Mi opet tu možemo živjeti'', govori Toma. 

Ipak, nakon objavljenog albuma, sudjelovanja u showu Tvoje lice zvuči poznato, nastupa diljem Hrvatske, ni njegov život više nije baš tako miran.

''Najgore mi je to mi je jedna scena bila stvarno neću reći najgora, ali najčudnija. Kad smo bili u trgovini, doslovno u kabini, probavao sam odjeću i onda je bilo po ramenu, kao jel može slika. Može, samo da se obučem prijatelju'', tvrdi Toma. 

Planova je još mnogo, a zato privatni život malo pati.

''Pati, pati dosta privatni život moram priznat. Ovo ljeto nekoliko mojih prijatelja su imali vjenčanje ja na njima nisam bio ni zbog svirki ni zbog drugih obveza. Egipat sam bio bukirao pa otkazao zbog TLZP. Puno tu nekih stvari zapravo ispašta ali cijelo vrijeme u glavi imaš to je rizik koji će se jednom isplatit, to je ulaganje i srećom imam podršku obitelji.

Ali i podršku publike, koja će zasigurno zapjevati i zaplesati s njim 7. studenog na zagrebačkom koncertu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

1/6 >> Pogledaj i ovo +2 inMagazin Kako je uopće nastala legendarna grupa Bombaj Štampa: ''Jao, to nema neke specijalne misterije...''

1/8 >> Pogledaj i ovo +4 inMagazin Kad se dive s crvenih tepiha pretvore u vrijedne domaćice! Bojana oprala prozore, Seve ispekla krumpirušu: ''Što ste mislili, da ja ne znam ni jaja ispeći?''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS