Recept: Rižoto s bakalarom i hrenom
Donosimo recept za rižoto s bakalarom i hrenom.
RIŽOTO S BAKALAROM I HRENOM
(za 4 osobe)
1 komorač (150 g)
60 ml SMS Ekstra djevičanskog maslinova ulja
600 g bakalara
2 češnja češnjaka
250 g riže (arborio)
150 ml bijelog vina
1 žlica Hrena Podravka
150 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog peršina
750 ml vode
sol, papar
1 žlica Vegete
Na zagrijanom ulju kratko popecite ploške komorača, izvadite i odložite na tanjur. Na istom ulju popecite bakalar i izvadite kao i komorač.
Na ulje dodajte protisnuti češnjak i rižu. Kratko popecite, podlijte vinom, a zatim vodom. Pospite 1 žlicom Vegete i podlijevajući vodom pirjajte dok riža skoro bude gotova. Ulijte vrhnje, te po potrebi posolite, popaprite i pospite peršinom.
Na rižoto vratite komorač i filet lista te poslužite.
>> Recept: Proljetni njoki na primorski
DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook