Ide dalje

Razlaz s 'Fosilima' i medijski rat nisu ga zaustavili

showbuzz DNEVNIK.hr

Posljednji mjeseci u životu Rajka Dujmića bili su prilično turbulentni. Glazbenik više nije dio Novih Fosila, a prebrodio je, kaže, i zdravstvene probleme.

U teškom razdoblju života, tvrdi Rajko, pomogla mu je vjera. Trenutačno se veseli susretu s papom Franjom, za čiji je posjet Sarajevu napisao pjesmu. Do kraja godine planira objaviti i memoare u kojima će iskreno progovoriti o javnosti još nepoznatim detaljima svojeg života.

Ona dobra stara vremena čini se više ne muče toliko Rajka Dujmića. Razlaz s Novim Fosilima, težak period medijskog rata s nekadašnjim kolegama i nakon svega zdravstveni problemi, nisu zaustavili jednog od naših najplodnijih glazbenika. Rajko se ovih dana svim snagama bacio u nove pobjede.

Početak godine za Rajka je bio u najmanju ruku turbulentan, ali Rajka to ne smeta i kaže, 'Kad Bog zatvori jedna vrata, otvori sedam prozora'.

VIDEO Dva mjeseca Dujmić bio prikovan za krevet - Vraća se još snažniji

Jedan od tih prozora bilo je skladanje pjesme Mir vama, u čast Papina dolaska u Sarajevo 6. lipnja. Rajko će tako po prvi puta biti u blizini Svetog oca za vrijeme njegove posjete regiji.

'To je bilo tako u jednom naletu, daj nam nešto da bude svečano, a da ne bude turobno i da ne bude bizarno sjajno i onda sam ja to napravio kak ja to osjećam, čut ćete. Nikad do sad u životu nisam bio blizu niti jednog od naših papa što mi je žao. Znam da imam kartu da budem na dočeku sa svim ostalim ljudima. Jako me zanima, kako zrači čovjek koji je gospodar mnogih duša jer mu vjeruju'.

Na vjeru se najviše oslanjao posljednjih godina, a počeo je i vjerovati u čuda nakon što mu se povukao tumor otkriven na debelom crijevu. Vjeru u ljude je pak, gotovo izgubio.

Drama odjeknula u domaćim medijima: 'To je sve prepuno laži'

'Najviše sam imao razočaranja u izdajama jer sam nekako odgojen kao vjeran čovjek, odan, ako nešto obećam onda sigurno neću prevarit.  Svaki puta su se koristili mojom strašću ili mojom slabošću prema bilo čemu, prema cvijeću, prema dobrom piću, prema lijepim ženama. Kad su to drugi radili onda je to bilo super, a kad bi to ja napravio onda me se korilo', rekao je Rajko.

Nepoznate detalje o njegovom djetinjstvu, ocu, majci pa čak i kvartovskoj ekipi s javnošću će podijeliti do kraja ove godine u svojevrsnim memoarima koje piše novinar Toni Volarić. Mnoge će crtice iz njegova zakulisnog života tvrdi pozitivno iznenaditi ljude. 

Što je još otkrio legendarni Rajko pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS