Ovog četvrtka!

Provjereno se vraća na male ekrane, a marljiva ekipa sa svojim pričama opet će promijeniti brojne živote - na bolje!

Višestruko nagrađivana domaća istraživačka emisija Provjereno, nakon ljetne pauze vraća se na male ekrane. Početak je to njihove 18. sezone, koja vas vjerujemo, kao ni dosad, neće ostaviti ravnodušnima. Što nam donose, saznajte u prilogu.

Ulaze u 18. sezonu, uskoro slave punoljetnost, a to, kaže urednik i bivši novinar emisije Provjereno, može značiti samo jedno – spremni su ponovno pogoditi u srž emocija i mijenjati živote.

''Svake godine pred sezonu osjeća se onaj isti ''drive'' koji te vuče dalje, da istražuješ, da kopaš te priče. 18 godina je stvarno puno, ja sam od početka ovdje, punoljetni smo skoro ali se i dalje osjećamo dovoljno mladi i sposobni da radimo najbolje što možemo'', govori Mato Barišić.

Kako i ne bi kada je redakcija Provjerenog odličan tim - jedan urednik i sedam moćnih žena – istraživačkih novinarki koje su naoštrile pera i već spremile nove priče.

''Mi pronalazimo inspiraciju u tome što želimo pomoći ljudima, što želimo ispraviti nepravdu, i napraviti svijet boljim mjesto koliko to možemo'', kaže Jelena Rastočić.

''Živimo u zemlji u kojoj su institucije nefunkcionalne, u kojoj ljudi za ostvarivanje najosnovnijih ljudskih ili građanskih prava, imaju problema tako da priča ima uvijek'', dodaje Danka Derifaj.

''Naš mail je i dalje zatrpan, to je jedan veliki hermetičan nerazumljiv sustav. Tako da borba ide dalje'', rekla je Barbara Majstorović Ivezić.

Od onih koje nerijetko potiču gledatelje da pomognu potrebitima i iza kojih stoji Maja Medaković:

''Ja uvijek gledam drugu stranu, kako ćemo nekome pomoći, kako će nekome vjerojatno život bit bolji nakon toga'', kaže Maja Medaković.

Do onih koje ukazuju na propuste u radu institucija i sustava, nepravde i nezakonitih radnji… S rodiljnog dopusta Ana Malbaša Major spremna uskače na vrući teren.

''Novinarstvo ne poznaje porodiljni, nema u novinarstvu slobodnog vremena, ja sam uvijek tu dostupna za gledatelje, za ljude da pošalju svoju priču, i ako je god priča bila vrijedna objave proslijedila bi priču.''

Reporterka Nikolina Cetinić imala je svega 9 godina kada je ''Provjereno'' krenulo s emitiranjem. Njihove priče potaknule su je da se odluči baviti novinarstvom.

''Trebamo ukazati na opasnost digitalnih medija, i svega onoga što nose da bi mladi a i njihovi roditelji bili svjesni što djeca rade na internetu i kakve su posljedice onog što tamo objavljuju.''

Iako je prije nekoliko godina preuzela voditeljsku palicu, Ema Branica mikrofon nikada nije predala. Niti, kaže, neće.

''Percipiraju me i dalje kao lice Provjerenog, ovo koje najavljuje teme, ali zapravo mi je beskrajno drago da prepoznaju moj rad i da znaju da je to ona naša novinarka, bar tako kažu, i onda mi je srce kao kuća.''

Njihovih sedam mikrofona je spremno. Priče se ispisuju, sudbine se kroje, a kako će domaća javnost disati nakon njihovih priča? Uskočimo u novu sezonu emisije Provjereno i doznajmo već ovog četvrtka!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS