''to je osjetljiv datum''

Prepuna splitska riva proslavila Dan pobjede uz grupu Dalmatino: ''Branitelji su to zaslužili''

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u Splitu je na prepunoj rivi proslavljen uz koncert grupe Dalmatino. Djelić nezaboravne atmosfere donosi naš Gordan Vasilj za In magazin, kojem su članovi Dalmatina, među ostalim, otkrili zašto je bolje da im se popularnost dogodila u zrelijim godinama nego u mladosti te kako se s tim nose njihove supruge.

Čast da nastupi na splitskoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove godine pripala je grupi Dalmatino. Prepuna riva uživala je u nezaboravnoj večeri glazbe i zajedništva.

''Zahvaljujemo se našim braniteljima na pozivu, bila nam je čast. Riva je za nas posebno osjetljivo mjesto, ovaj datum je osjetljiv datum. Mi smo Splićani po rođenju i nije nam svejedno kako će to ovdje izgledati.'' rekao je Ivo Jagnjić.

''Branitelji su to zaslužili i red je da se poštuje ovaj dan i da se poštuje žrtva branitelja. Mislim da smo im svi skupa dužni.'', rekao je Zdravko Sunara. 

Miljenike publike smo pitali sjećaju li se gdje su bili na povijesni dan 5. kolovoza 1995.

''Znam da smo idući dan nakon Oluje već bili u Kninu.'', prisjetio se Zdravko.

''Tad smo bili u bendu Tutti frutti, prošlo je puno godina. Bili smo mladi.'', dodao je Ivo. 

Za razliku od velike većine njihovih kolega, popularnost se ovom simpatičnom dvojcu nije dogodila u mladosti nego u zrelijim godinama.

''Onaj tko počne raditi ovaj posao zbog novca, neke javne eksponiranosti, nekih krivih poriva, neće nikad napraviti posao. Mi smo glazbu voljeli, mi smo za glazbu živjeli, živimo za nju dan danas. Kad smo se upoznali skužili smo da imamo iste glazbene afinitete, isti ukus i išli smo u tom pravcu i iskren da budem, nismo očekivali nikakve arene, nikakve velike dvorane. Mi smo 20 godina radili lijepo, ali ovo što nam se sad dogodilo stvarno je prekrasno i hvala svima koji nas vole i prate.'', izjavio je Ivo.

''Bolje je da se sve to desilo malo kasnije kad smo bili neki izgrađeni, zreli, stabilni ljudi.'', zaključio je Zdravko.

''Ma naravno čovjek je malo zreliji, pametniji i onda to sve nekako stane na svoje misto.'', kaže Ivo. 

''Možda bi nas previše i ponijelo'', složio se Zdravko. 

''Ma ne bi. Mi smo takvi tipovi da ne bi.'', kaže Ivo. 

A njihove supruge su se, kažu, davno navikle da ih zbog mnogobrojnih koncerata i nema baš mngo kod kuće.

''Naše žene su se udale za nas kad smo se mi već bavili ovim poslom. Njima je to sve normalno. Mi živimo takav modus života više od 35 godina, tako da njima je to sve normalno. Kako je pomorcu? Pomorac je na brodu i normalno je da ga nema. Zašto njima ne bi bilo normalno da nas nema.'', govori Ivo. 

Iako nisu u cvijetu mladosti, članovi grupe Dalmatino još uvijek dobro podnose naporan koncertni tempo.

''Bogu hvala što još dobro izdržavamo to, što radimo ono što volimo i ne osjećamo poteškoće, a poteškoća objektivno ima jer smo mi 60-godišnjaci i po pet noći ne spavati nije baš lako, tako da nosimo se fantastično. A dokle će to trajati, dao Bog da traje što duže.'', govori Zdravko. 

A nakon ljetne turneje, do kraja godine čekaju ih i dva velika predblagdanska koncerta. U njihovim bezvremenskim hitovima 13. prosinca će u Gradskom vrtu uživati Osječani, a 20. prosinca ih, nakon dvije godine, ponovno čeka Arena Zagreb.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS