Poznati za volanom

Bajaga nema vozačku, a Jimmy Stanić vozi i s 95: ''Naljutio se kad su mu produžili vozačku samo na godinu dana!''

U vremenu kada je svake godine na cesti sve više automobila, i gotovo svaki drugi Hrvat posjeduje vozilo, provjerili smo kakve su naše zvijezde za volanom. Komu je oduzeta vozačka dozvola, tko voli stisnuti gas, a tko vozi savjesno čak i u 96. godini, saznala je naša Julija Bačić Barać za In magazin.

Stjepan Hauser, Marko Livaja, Bajaga - samo su neka od poznatih imena koje za upravljačem automobila nećete vidjeti jer vozačku - nemaju.

''Kad je trebalo da se polaže vožnja, ja sam svirao i nisam imao vremena da idem na satove. U Beogradu sam jedan od najpoznatijih korisnika taksija. Skoro da nema taksista u Beogradu s kojim se nisam vozio, a ima ih bar jedno sedam tisuća'', otkrio je Momčilo Bajagić Bajaga.

Taksi ne treba Jimmy Stanić. S 95 godina i dalje vozi, a njegova suvozačica, supruga Barbara, kaže - ljuti ga što svako malo mora po novu vozačku.

''Onda su mu produžili samo na godinu dana jer je stariji od 90 i poludio je, kak, pa ja znam voziti, pa naravno da naš ali takav je zakon moraš slušati'', priča Barbara Stanić. 

Zakon baš i nije slušao Mladen Grdović kad ga je na Valentinovo zaustavila policija, a on je u krvi imao čak 3 cijela 6 promila alkohola. To ga je koštalo oduzimanjem vozačke dozvole na godinu dana.

Polako i sigurno za volanom - to je vozački moto glumice Mije Begović.

''Bojim se da moji suvozači se ne bi složili sa mnom da sam dobra vozačica. Vozim malo rokerski, što ne znači da vozim brzo. Rokerski i sporo, kažu da je to najgora kombinacija'', objasnila je Mia Begović. 

Kombinacija - gas, kočnica, pa šminka, čest je slučaj kad su žene u autu.

''Radim sve što i ostale žene: lijepim trepavice, mažem nokte, odgovaram na mejlove, vozim nogom. Vi to ne radite?'', šali se Maja Šuput. 

Opreza u prometu nikad dosta, posebno za obožavatelje brze vožnje i one s tankim živcima.

I dok na vanjski izgled limenog ljubimca većina pazi, s unutrašnjosti je nešto drugačije.

''Nenad? Znači apoteka mu je u autu. On kadgod uđe u moj auto prvo kaže: A kak? Jučer sam ti ga oprao...Kak to napraviš u jedan dan? Ja onak: ne znam'', iskreno prepričava Maja. 

Pažljivo, strpljivo i s mnogo razumijevanja - tako bismo uvijek trebali kad smo na četiri kotača.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS