Sve što vas je ikad zanimalo!

Sve tajne Arene Zagreb: Tko je u backstageu tražio jacuzzi, koliko košta najam, a tko je rekorder s nastupima?

Koliko zapravo posjetitelja stane u Arenu Zagreb? Na čijem je koncertu bilo najviše ljudi, a za koji je vladao najveći interes? Tko je tražio da ga u backstageu dočeka jacuzzi te koliko uopće stoji najam te dvorane? Sve odgovore saznat ćete u prilogu Julije Bačić Barać.

 Prvi koncert u Areni Zagreb održalo je Prljavo Kazalište. Bilo je to 17. siječnja 2009. godine. Te je večeri na 30. rođendanu Prljavaca Arena svečano otvorena i taj je koncert rekorder prema posjećenosti u ovoj dvorani.

''Tada je bilo preko 20 tisuća ljudi, ali tad još nismo imali osigurane te mjere sigurnosti'', rekao je Sretan Šarić, direktor Arene Zagreb.

Brojka od 22.500 ljudi koliko ih je bilo na tom koncertu više se ne može ponoviti jer su sigurnosne mjere sada strože pa Arena prima:

''Stane 18.600 ljudi, plus ima nešto akreditacija, osoblja, od konobara, od zaštitara pa dođemo do 19.200, 19.300'', dodao je direktor Arene.

Od toga parter može primiti 6.500, a tribine 12 tisuća ljudi. Broj posjetitelja tijekom svih ovih godina broji se u milijunima.

''Kroz ovu je arenu u 15 godina prošlo više od 7 milijuna posjetitelja'', rekao je Šarić.

Najviše puta u njoj su zapjevali:

''Od pjevača iz regije Željko Joksimović, Zdravko Čolić, od naših Prljavo Kazalište, od stranih Iron Maiden'', objasnio je direktor Arene.

Najneobičniji zahtjev imao je Justin Bieber.

''Želja Justin Biebera bila je da mu instaliramo jacuzzi u backstageu. Obećali smo, ali nismo to ispunili'', otkrio je Sretan Šarić.

A je li bio razočaran?

''Ne'', zaključio je.

Još zanimljivih detalja pogledajte u videu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS