priprema počinje od jutra!

Od smijeha do kaosa: Što se zbiva 15 minuta prije izlaska na kazališnu scenu: ''Imamo situaciju...''

U prilogu In magazina čekaju vas glumci u izdanju u kakvom ih rijetko viđate. Uzbuđeni, nervozni, dok ponavljaju tekst ili rješavaju dramu s kostimima. Naša Aleksandra Keresman zavirila je iza zavjesa predstave "Ubojstvo u Orient expressu" i zatekla glumce u kreativnom kaosu. Pripremite se za ukrcaj i krenite na uzbudljivu vožnju garderobama Kerempuha.

Dok su stolci kazališta još hladni, glave glumaca užarene su od pripreme.

''Ono što ja volim, ja se rastegnem prije predstave, što drugi ne rade, meni je bitno da mi je tijelo spremno'', govori Ana Maras Harmander. 

''Moram se ustati u 6 taj dan, moram otrčati barem 3km, moram pročitati 200 stranica nekog romana, klasicizma'', govori Damir Poljičak. 

''Ja recimo volim otići na scenu proći tekst, proći s kolegama tekst, volim se podsjetit nekih stvari koje sam si zapisala'', kaže Tanja Smoje. 

''Ne počinje priprema u 5 za predstavu, počinje od ranog jutra i dizanja i izbora što ćete jest, gdje ćete jest, gdje ćete ići i što ćete radit taj dan'', priča Mia Begović. 

Replike su naučene, tijelo i usta zagrijani, vrijeme je da se uskoči u cipele osebujnih likova koji su isplivali ravno iz zlatnih 30-ih., a predvodi ih ekscentrični Hercule Poirot. A što je najslavniji književni detektiv bez brkova? – U ovom slučaju Damir Poljčik.

Jer odijelo, u ovom slučaju, čini čovjeka ili lik, i svaki je detalj pomno biran.

''Meni je jako bitan kostim, jako jako'', priznaje Mia.

Sve je spremno za ukrcaj na Orient Express, koji na putu do Londona zapinje u snijegu između Vinkovaca i Slavonskog Broda, kad kreće prava akcija.

''Puno vidjet ćete dolje galona vode, dakle galoni i galoni vode mislim da se dva velika potroše tijekom svake predstave a nema nas jako puno'', otkrila je Mia Begović.

Jer na pozornici Kerempuha skriva se ubojica, a u lov na njegov identitet kreće slavni Hercule Poirot.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS