Bila su to vremena

Neno Belan prisjetio se anegdota s početka karijere i odrastanja s Dinom Dvornikom i Marijanom Banom

showbuzz DNEVNIK.hr

Pod zvjezdanim nebom Šalate početkom lipnja prvi put će zapjevati Neno Belan. Pridružit će mu se i Opća opasnost te Gibonni. A svaki duet koji otpjeva, oduševi njegove brojne poklonike.

Jedan od najslušanijih hrvatskih glazbenika Neno Belan nastupit će 9. lipnja na zagrebačkoj Šalati. U šetnji gradom prisjetio se anegdota s početka karijere duge gotovo tri i pol desetljeća te odrastanja s Dinom Dvornikom i Marijanom Banom. Kako je postao neformalni kum Dininoj kćeri te je li doista toliki romantičar, otkrio je Maruši Stamać za IN magazin.

Ispričao je tako da svaka pjesma koju je radio ima svoju priču, ali i da je pjesmu ''Ella e'' prvo namijenio sebi, ali da ju je kad je bila gotova odlučio dati Dinu Dvorniku. 

''Ela e'' i nije trebala biti duet, ali kad je snimao u studiji rekao je - ajmo je zajedno otpjevati i došao sam u studio i u momentu kad smo je snimali i urlali ela e, zvonio je telefon i javili su mu da mu se rodila kćer i rekao je zvat će se ela, tako da sam nesuđeni kum imena njegove kćeri'', prisjetio se Neno Belan. 

A bezbroj je uspomena na odrastanje i glazbeno stasanje uz Dina Dvornika i Marijana Bana. Taj duh vremena uhvaćen je i u knjizi Zlatka Galla ''Splitska dica''. 

''Spomenuo sam duet s Dinom, gostovao sam mu na albumima kao back vokal, a malo ljudi zna da sam na svim albumima Daleke obale sve back vokale pjevao ja, uz to što sam bio gost na par pjesama tako da smo zajedno i nastupali,  pa smo se nazvali splitska dica.ako mi je drago što je zlatko objavio tu knjigu, sad je moj rad zabilježen i u pisanom obliku, mi smo bili uz to što smo bili kolege i priajtelji, i dečki iz ulice'', govori Neno. 



Uz njegove pjesme rađale su se i prekidale ljubavi, a često se na njegovu koncertu dogode i prosidbe, a i sam je na glasu kao romantičar, što se najbolje vidi u njegovim pjesmama, kaže.

''Sve pjesme koje sam napravio uglavnom su crtice iz života, što osobnog, što iz moje okoline'', priznaje. 

A što je za njega ljubav i što smatra najvećim uspjehom u svojoj karijeri pogledajte u prilogu IN magazina. 


IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS