Ikona 20. stoljeća

Bio je jedna od posljednjih živućih legendi zlatne ere, ali njegove prodorno plave oči sad su zauvijek zaspale, Francuzi su neutješni

Francuska se oprašta od jedne od svojih najvećih filmskih zvijezda Alaina Delona, koji je umro u noći na nedjelju, u dobi od 88 godina. Brojni obožavatelji ispred njegove kuće ostavljaju cvijeće. Bio je jedna od posljednjih živućih legendi zlatne ere francuske kinematografije 1960-ih. Više u priči Sanje Jurković.

Svoje prodorno plave oči, po kojima je bio nadaleko poznat, jučer, u 89. godini života, zauvijek je zatvorila ikona francuskog filma, Alain Delon. Od legendarnog glumca oprašta se cijeli svijet, njegovi Francuzi su neutješni.

Bio je jedna od najvećih filmskih ikona 20. stoljeća, pamtit ćemo ga po nezaboravnim ulogama u filmovima poput Rocco i njegova braća, Gepard i Samuraj.

Od glumca se oprostio i predsjednik Macron.

''G. Klein ili Rocco, Leopard ili Samuraj, Alain Delon igrao je sjajne uloge i natjerao svijet da mašta. Njegovo nezaboravno lice prodrmalo je naše živote. Melankoličan, popularan, tajanstven, bio je više od zvijezde: francuski spomenik.''

Slavni Francuz jednom je prilikom izjavio kako tri stvari radi dobro: svoj posao, gluposti i djecu. Privatni život bio mu je pun manje ili više poznatih kontroverzi.

Prije pet godina doživio je moždani udar, nakon kojeg se preselio u Švicarsku, gdje je ozbiljno razmatrao i mogućnost eutanazije uslijed zdravstvenih tegoba od kojih je patio.

Iste je godine, na Filmskom festivalu u Cannesu, osvojio Zlatnu palmu za doprinos kinematografiji. Bila je to njegova posljednja nagrada. Počivao u miru.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS