Promocija knjige

VIDEO Merita Arslani: 'Nema novinara kojeg nije malo strah nekih ljudi'

showbuzz DNEVNIK.hr

'Pouzdan Izvor' ime je novog romana nagrađivane hrvatske književnice Merite Arslani, urednice našeg portala Dnevnik.hr!

'Pouzdan izvor' ime je trećeg romana Merite Arslani. Riječ je o uzbudljivom štivu koje vas vodi u mračni svijet politike, korupcije i tajnih službi. U vrtlogu radnje, glavni lik je hrabra novinarka koja se bori za istinu. Preslika je to hrvatske stvarnosti koja u sebi nosi autobiografske elemente. Naime, Merita se u svojoj 15-godišnjoj novinarskoj karijeri bavila istraživačkim novinarstvom.

Održana promocija knjige Merite Arslani 'Pouzdan izvor'

'Posao je naprosto takav i uvijek si u dodiru s ljudima koji su opasni ili na bilo koji način ti ne pašu. Mislim da je to nešto s čime se svaki novinar susreće i mislim da nema novinara koji nije bio u toj situaciji, da ga malo nije strah nekih ljudi', otkriva Arslani.

Priznala je da je jednom i sama doživjela prijetnju.

'Jednom je bila nekakva sitaucija koja je, hvala bogu, daleko iza mene, ali glatko je riješena jer institucije su zaista odradile svoj posao', otkrila je književnica i novinarka.

Iako je želja za objavljivanjem romana u njoj tinjala godinama, tek prije tri godine skupila je hrabrost te svoj unutarnji svijet pretočila u debitantski roman 'Anđeli će samo zaspati'. Djelo je to koje je zbog svoje književne izvrsnosti nagrađeno Kiklopom. Koliko je Merita zadovoljna postignutim, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS