proslavili 40 godina

Kako je uopće nastala legendarna grupa Bombaj Štampa: ''Jao, to nema neke specijalne misterije...''

Svoje kućno izdanje akteri naše sljedeće priče čuvaju samo za najmilije, ali zato glazbene podvige rado dijele s publikom. Tako je bilo i ovog vikenda, kada je legendarna grupa "Bombaj štampa" zagrebačkim nastupom proslavila 40 godina na sceni. Njihovih početaka prisjetio se frontman Branko Đurić Đuro, koji je našoj Dorotei Filipaj za In magazin ispričao crtice iz svoje glumačke karijere, među kojima i onu o druženju s Bradom Pittom.

Prošlo je 40 godina otkad su osnovani, a dobar, stari rocknroll ovi Sarajlije jednakim žarom izvode i danas.

Kako je nastao naziv Bombaj Štampa? Sve o tome ispričali su nam Nedim Babović i Branko Đurić Đuro. 

''Jao to nema neke specijalne misterije. Imali smo prvo naziv Štampa, onda je trebalo kao, bili smo klinci tad, ali svi dobri bendovi imaju dvije riječi. Onda smo tražili drugu riječ - netko je rekao Bombaj i tako je bilo. Čekaj, ali zaboravio si da je prvo bila Sova, tako ste se zvali.
Ševa! ne sova hehehehhe

''Jao majko. A Plavi orkestar je bio Ševin orkestar. Nema smisla da 2 benda iz Sarajeva da se slično zove i onda smo tražili drugo ime. Ševin orkestar je postao Plavi, Bombaj Štampa''. 

Iza njih su 3 albuma, a vjerne obožavatelje razveselit će činjenica da nagodinu mogu očekivati novi.

A upravo su Đurine probe, one glumačke, razlog zašto se ne viđaju češće. Jedan od najpoznatijih regionalnih glumaca radi punom parom.

''Igram glavnu ulogu nekog Grka koji živi u Poljskoj. Sad mi je glavna muka jer učim grčki i poljski, nisam nikad... Čak imam neke 2 pjesme koje pjevam na grčkom i sad mi je zadnja 2 dana mozak pun toga, pun pokušaja da otpjevam te pjesme...'', šali se Branko Đurić. 

Dijelio je set s holivudskim facama poput Brada Pitta, Angeline Jolie i Collina Farela. Svi su ga oduševili svojom jednostavnošću, a posebno mu se urezalo u pamćenje posljednje piće koje je popio s Bradom Pittom u Mađarskoj.

''Došao je da popijemo pivo, a nije skidao kacigu. Sjedio je s nama, a imao je kacigu na glavi. Skinuo bi pa otpio pa vrati. Pa samo rekli, nećeš valjda s kacigom. On je rekao, ne želiš da ju skinem. To je neugodno, s njim se ne možeš baš javno družiti, kaos nastane'', ispričao je Branko Đurić. 

Anegota i dogodovština, poput ove, iz njegove bogate karijere je bezbroj. Nije neobično što je njegova starija kći Zala odlučila krenuti istim stopama.

''Ja sam se trudio da je odgovorim, rekao sam joj da postoji samo jedno teže zanimanje od glumca, a to je glumica. Nisam je uspio odvratiti od toga. Ona je otišla u NY, studirala je tamo, sad vrlo uspješno igra u filmovima, u kazalištu, piše scenarije. Bavi se tim poslom''. 

Možda neobično za jednog Bosanca, ali ovaj legendarni umjetnik već 2 desetljeća ne jede meso.

''Snimao sam Traktor ljubav i rokenrol, i tamo smo imali neke razne životinje, neke dvije svinje prekrasne pametne. Kokoši isto. I na kraju snimanja smo završili, imali smo wrap party i pričali smo kao glumci - gdje će tko da ide, tko šta snima. I ja sam pitao šta je s tim životinjama sad? I kaže tip kod kojeg smo snimali, pa zaklali smo ih jučer.. Pomislio sam da ih mi možda sad jedemo te životinje koje su bili naši prijatelji. Nešto mi se u glavi prelomilo, rekao sam ženi, ja ću par dana bez mesa, ona se toliko smijala i rekla, ti ne možeš par sati bez mesa. I evo tih par sati se pretvorilo u 21 godinu'', priča Branko. 

U vegeterijanstvu mu se pridružila i supruga, glumica Tanja Ribič, koja je pjevala uglas svaku pjesmu njegova benda Bombaj Štampa!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

1/8 >> Pogledaj i ovo +4 inMagazin Kad se dive s crvenih tepiha pretvore u vrijedne domaćice! Bojana oprala prozore, Seve ispekla krumpirušu: ''Što ste mislili, da ja ne znam ni jaja ispeći?''

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Ivana Knoll u crnom grudnjaku počastila pratitelje za svoj rođendan, pokazala je i što je dobila na poklon!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS