ne propustite

Harem u Zagrebu - 'I ja sam super žena'

showbuzz DNEVNIK.hr

Od menadžerica u londonskoj marketinškoj agenciji, preko žena u istanbulskoj palači Topkapi, do starica iz Dalmatinske zagore... 'Harem' je sve osvojio na prvu!

Četiri glumice, Petra Dugandžić, Nela Kocsis, Ecija Ojdanić i Barbara Vicković, kroz svoje uloge govore o odnosu društva i muškaraca prema ženama. Muškarci su oduvijek bili glava obitelji, društva, oni čija je zadnja. Doduše, i žene su se izborile za svoja prava, no partijarhat je i danas još uvijek prisutan u društvu.

'Žena ima tu svoju ulogu koja je poboljšana, ali prvenstveno se od nas očekuje da budemo majke, pa tek onda sve ostalo. a s druge strane kapitalizam koji nas pritišće, da radiš, potrebne su dvije plaće u obitelji, tako da nam je sve teže', ističe Ecija Ojdanić. 'I sad i da smo sad nadjačale u određenim životnim situacijama muškarce, i onda nam sad to više ne paše. I onda bi opet bile voljene žene i bile bi male, a s druge strane bi opet bile velike i jake', ističe Petra Dugandžić koju gledamo i u hit seriji 'Stella'.

>> Harem u središtu Zagreba

Stoga su četri glumice, kroz pet različitih priča i vremena, utjelovile četiri žene i pozabavile se pitanjem patrijarhata i odnosa društva i muškaraca prema ženama. Redatelj kazališnog komada ''Harem'' je je doduše muškarac, koji je s ženama i na ovakvoj temi uživao radeći.

Sve četiri glumice tvrde sa svojim su partnerima ravnopravne. 'Stvarno me u ničemu ne koči, dapače i ja sam super žena, hoću reći da sam i domaćica i majka, i poslovna žena tako da nema se on tu više što žalit', kaže Ecija.

Ukoliko poželite s ove četiri glumice još jednom pretresti ovu temu, pogledajte ''Harem'' kazališta Moruzgva.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS