što su sve prošli?

Kakvi su bili počeci braće Sinković i Donne Vekić koji ovih dana ispisuju sportsku povijest?

Hrvatski predstavnici ovih dana na Olimpijskim igrama ispisuju sportsku povijest. Braća Sinković okitila su se zlatom, a Donna Vekić sutra igra u finalu. Kakvi su bili njihovi počeci i što su sve prošli na svojem putu do uspjeha, pogledajte u prilogu In magazina.

Jednu od ljepših sportskih priča na ovim Olimpijskim igrama ispisuje Donna Vekić. 28- osmogodišnja tenisačica iz Osijeka, nakon uzbudljivih mečeva stigla je do finala Igara. Nagrada je to za upornost i rad koji ima od malena.

''Da, ja sam se od svoje četvrte godine bavila gimnastikom ali su mi rekli da sam za to previsoka, probala sam tenis i zaljubila se. Imala sam ozljedu prije prvog treninga, ozlijedila sam zglob ali nije me spriječilo da odem na trening'', ispričala je jednom prilikom. 

Tko ju je nagovorio na sport?

''Baka je bila profesorica tjelesnog, ali ja sam uvijek bila jako aktivna, imala sam viška energije pa su me odlučili staviti na sport.

Zanimljivo je da je Donnina baka otkrila Davora Šukera.

''Davor je išao kod bake na tjelesni pa kad je krenuo igrat nogomet ona mu je pomogla'', ispričala je Donna. 

A sada je po uspjeh da se tako izrazimo, prešišala roditelje.

''Pdrška su mi najveća, bez njih ne bi bila ovdje niti rezultatat od prvog dana do sada ne znam što bih bez njih. To je i njima značilo dosta odricanja, definitivno. Uvijek kad sam bila mlada bili su sa mnom na turnirima i jako sam im zahvalna na tome'', priča Donna. 

Sa samo 23 godine ušla je među top 20 tenisačica svijeta. U dosadašnjoj je karijeri stigla do 12 finala WTA turnira i osvojila četiri titule

Kakva je kad izgubi?

''Grozna sam, ali sam se s vremenom naučila s porazima nositi, nije kraj svijeta sutra je novi dan prije par godina ako izgubim bio bi smak svijeta'', kaže.

Osim po sportskim uspjesima, Doona je poznata i po istančanom modnom ukusu.

''Uživam u tome, mislim da je bitno odvojiti vrijeme na terenu i van terena, kad god imam priliku spremim se i uživam u tome'', priča Donna. 

Donnin talent nadilazi sportske terene. Uz to što briljira u svijetu tenisa, također je uspješna poduzetnica. A za sve je kriva njezina najveća strast.

''Mirisi, pogotovo i svijeće su moja velika strast'', otkrila je.

Ulazak u finale Olimpijskih igara predstavlja krunu njezinih napora i san svakog sportaša. A glasno navijamo da se u subotu okiti najsjajnijim odličjem.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS