''drago mi je da...''

Ivica Kostelić progovorio o sestri Janici, koja se povukla iz javnosti: ''Lijepo je to vidjeti...''

Nekoć najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić posljednjih godina uživa u jedrenju. Na humanitarnom natjecanju u sklopu 93. Mrdujske regate s njim se družio naš Gordan Vasilj. Među ostalim, otkrio mu je tajnu svojeg uspješnog braka s Islanđankom Elin, a progovorio je i o sestri Janici koja se povukla iz javnog života.

Nakon velike skijaške karijere Ivici Kosteliću nije bilo lako prijeći iz pete u treću brzinu pa svoj avanturistički duh već godinama zadovoljava jedrenjem. Našeg najtrofejnijeg skijaša zatekli smo na 93. Mrduji, gdje je kao kormilar slavio u humanitarnoj regati.

Sa suprugom i četvero djece, Ivica posljednjih šest godina živi u Ivanić-Gradu, a na pitanje u čemu je tajna uspjeha njegova skladnog 10-godišnjeg braka s Islanđankom Elin, odgovara.

''Pa ljubav valjda, prije svega. I naravno onda međusobno razumijevanje i uvažavanje, fleksibilnost i kompromis. Apsolutno svi znamo da to nije lako, ali ljubav na kraju pobjeđuje.'', govori Ivica. 

A pobjede već nižu i maleni Kostelići. Školarci Ivan i Leon treniraju nogomet, a 4-godišnje blizanke Kata i Jana atletiku i karate. Ivicu smo upitali i za Janicu koja je lani rodila drugo dijete.

''Janica je super. Drago mi je da uživa sad ponovno u majčinstvu, tako da često se vidimo u zadnje vrijeme i opet smo proveli dosta vremena ovog ljeta skupa na Mljetu. Lijepo je to vidjeti da je ta obitelj zajedno, da su djeca zajedno i da napreduju.'', kaže. 

Humanitarnu akciju za kolege sportaše podržala je i zlatna paraolimpijka Anđela Mužinić Vincetić koja ni u jednom trenutku nije pokleknula otkada je, kao 13-godišnja perspektivna odbojkašica, u prometnoj nesreći zadobila tešku ozljedu kralježnic, zbog koje je ostala u invalidskim kolicima.

''Prepreka je jedina ta kad vidim da su nekakve stepenice, onda znam da to ne mogu, ali završila sam fakultet, položila vozački ispit, putujem svijetom, imam muža, imam zlatnu medalju i koja stvar mi zapravo fali, tako da ja samo živim život i stvarno uživam u njemu.'', govori Anđela MUžinić Vincetić.

Hrabra splitska parastolnotenisačica sa zagrebačkom adresom mnoge inspirira svojim životnim putem, snagom duha i sportskim uspjesima.

''Čak sam u intenzivnoj govorila da kad ja ojačam ruke, to će biti još jači meč, nesvjesna situacije da nikad više neću igrati odbojku, ali nema veze, pozitivan duh je bio i u bolesničkom krevetu.'', priznaje Anđela. 

A predsjednik Zaklade hrvatskih sportaša Dubravko Šimenc nedavno se pohvalio sretnom viješću na društvenim mrežama. Bivši vaterpolist je do oltara otpratio kćer Niku, inače specijalizanticu ortodoncije koja se udala za kineziologa Antu Žaju.

''Bilo je lijepo, bilo je jako svečano i jako emotivno. To je život, život mora ići dalje. Imamo jednu unučicu koja je prije neki dan navršila godinu dana. To su moderni brakovi, žene se udaju kad već imaju djecu'', govori Dubravko Šimenc. 

Humanitarnom regatom ''Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih sportaša'' pomaže se sportašima koji su nakon karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije.

''Da skupimo s našim partnerima, sponzorima, novce koji će pomoći sportašima koji su u potrebi, da im se na neki način omogući lagodniji život.'', objasnio je Dubravko Šimenc. 

''Ljudi najčešće gledaju sportaše kroz prizmu uspješnih nogometaša, košarkaša i tenisača gdje se vrte zaista veliki novci, ali većina sportova nema taj luksuz i naša je obveza, svih nas koji možemo pomoći takvim ljudima, da im pomognemo'''. 

I baš zato služi Zaklada hrvatskih sportaša, čija je inicijativa hvale vrijedna.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS